App van de Week: terug naar 1980 met gratis PAC-MAN

10 januari 2014, 15:01
1 min leestijd
App van de Week: terug naar 1980 met gratis PAC-MAN

Apple gaat deze week wel heel erg retro met de App van de Week: tot donderdag kun je gratis PAC-MAN, een game die voor oorspronkelijk uitkwam in 1980, downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Wie nog nooit van PAC-MAN heeft gehoord heeft meer dan 30 jaar onder een steen geleefd, maar desalniettemin toch nog even kort de opzet: je speelt PAC-MAN, een geel, happend bolletje dat in een doolhof alle pillen moet zijn op te eten. Een en ander wordt bemoeilijkt door vier spookjes die PAC-MAN achterna zitten.

Het spel is dan al 30 jaar oud, het principe gaat natuurlijk nooit vervelen. Daarom is het goed nieuws dat Apple de game uit heeft geroepen tot App van de Week, waardoor je een week lang gratis PAC-MAN in de App Store kunt downloaden.

Gratis PAC-MAN is simpele overzetting van de klassieke game

Er is verder geen moeite gedaan om de game wat aantrekkelijker of meer passend bij deze tijd te maken: PAC-MAN oogt nog hetzelfde als in 1980. De enige toevoeging is dat het figuurtje ook met veegbewegingen te besturen is, maar als je dit niet handig vindt kun je altijd nog gebruikmaken van de virtuele joystick – al komt dat op hetzelfde neer.

PAC-MAN bevat meerdere levels naast het standaard doolhof, maar die zijn enkel beschikbaar als in app-aankopen en niet gratis.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu