Tip: zip-bestanden openen met de Notities-app
Wouter Nijsen

Sinds de release van iOS 9 is het mogelijk om zip-bestanden in de Notities-app te openen. iPhoned laat zien hoe het precies werkt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zip-bestanden openen

Zip-bestanden worden veel gebruikt om meerdere bestanden samen te voegen tot één groter bestand. Ze zijn bijvoorbeeld handig als je veel verschillende foto’s moet mailen, maar niet ze één voor één wil uploaden. Daarmee maak je het voor zowel jezelf als de ontvanger makkelijk.

zip-bestanden openenDe Notities-app, die standaard op elke iOS-apparaat geïnstalleerd staat, is in staat om zip-bestanden te openen. Dit komt door het feit dat de applicatie in het deelmenu van iOS te vinden is. Hierdoor kun je zip-bestanden die je in Safari hebt gevonden, met een paar tikjes openen. Hieronder leggen we het uit.

  1. Open Safari en druk op een zip-bestand dat je bijvoorbeeld op een webpagina hebt gevonden;
  2. Vervolgens verschijnt een leeg scherm in beeld. Kies linksboven voor ‘Open met…’ en tik in het deelmenu op de Notities-app;
  3. Voeg eventueel een tekst toe aan de notitie en druk op ‘Bewaar’;
  4. Sluit Safari en open tot slot de Notities-app om het zip-bestand te openen.

En dat was het! Met de Notities-app kun je dus simpel en snel zip-bestanden op je iPhone of iPad openen. Overigens is het ook mogelijk om zip-bestanden uit de iCloud Drive-app, of in Mail te checken. Dit werkt op eenzelfde manier.

→ Meer lezen? Check onze uitgebreide tippagina met meer handige tips & tricks!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.