Zo installeer en gebruik je de iCloud Drive-app in iOS 9

21 september 2015, 11:33
1 min leestijd
Zo installeer en gebruik je de iCloud Drive-app in iOS 9

Apple introduceert de iCloud Drive-app in iOS 9, maar deze is niet te installeren vanuit de App Store. Hoe dan wel? In deze tip leggen we het uit.

Lees verder na de advertentie.

Met iCloud Drive kun je elk document bewerken op welk apparaat dan ook. De bestanden worden opgeslagen in Apples online opslagdienst iCloud. De nieuwe functie van iCloud was al te gebruiken vanaf iOS 8, maar het gebrek aan een aparte app was voor veel gebruikers een groot gemis. In iOS 9 is er wel een iCloud Drive-applicatie aanwezig, maar die moet je wel handmatig activeren.

Zo installeer je de iCloud Drive-app

icloud drive-app

Gebruikers van iCloud Drive die op zoek waren naar de app in de App Store kwamen echter bedrogen uit. De app is hier namelijk niet te downloaden, maar moet geactiveerd worden in ‘instellingen’ waarna deze geïnstalleerd wordt op je beginscherm. Dit is niet een heel moeilijke handeling, zoals je in de beschreven stappen hieronder ziet.

  1. Open de Instellingen-app en ga naar het iCloud-submenu;
  2. Kies voor ‘iCloud’ en vervolgens voor ‘iCloud Drive’;
  3. Zet ‘Op beginscherm’ aan om het proces te voltooien.

De app wordt nu geïnstalleerd op het beginscherm van je iPhone, iPad of iPod Touch tussen de andere apps. Vanuit de app kun je je bestanden bekijken, beheren en bewerken.

Nieuwe prijzen van iCloud

Aan de installatie van de app zijn geen kosten verbonden. iCloud zelf is gratis tot 5GB aan opslagruimte, daarna wordt de dienst betaald. Apple kondigde laatst naast de iCloud Drive-app ook een verandering van deze prijzen en de online opslagmogelijkheden aan. Je hebt nu de volgende opties:

  • 5GB – Gratis
  • 50GB – 0,99 euro per maand
  • 200GB – 2,99 euro per maand
  • 1TB – 9,99 euro per maand

Lees meer over iCloud

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu