Welke iPhone heb ik? Zo check je het in 3 stappen
Dilara Isik

Weet je niet helemaal zeker welke iPhone jij hebt? Je kunt dat heel makkelijk terugvinden in je instellingen. We vertellen hoe je checkt welke iPhone je gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

In de instellingen

  1. Ga op je iPhone naar instellingen en tik op je naam;
  2. Scroll naar beneden om een overzicht te zien van je Apple-apparaten;
  3. Tik op je iPhone (meestal staat er ‘iPhone van ‘).

Nu zie je een overzicht van de apparaatinformatie. Je ziet de naam van het model staan, maar ook welke iOS-versie je hebt en het serie- en IMEI-nummer.

Op de achterkant

Er is nog een andere manier om erachter te komen welke iPhone je hebt. Als je bij een iPhone 7 (of een ouder model) de achterkant bekijkt, dan zie je staan ‘Model A….’ met een viercijferige code achter de A. Bij nieuwe iPhones staat dit nummer alleen nog op de doos. Deze cijfers staan voor het model iPhone dat je hebt:

Vanaf de iPhone 8 kun je het modelnummer dus niet meer vinden op de achterkant van je toestel. Benieuwd naar wat je allemaal met jouw type iPhone kan? Kijk dan op onze devicepagina’s van de toestellen.

Wil je graag een nieuwe iPhone kopen en wil je weten welke iPhone-model het beste bij je past? Kijk dan eens in onze iPhone-prijsvergelijker. Heb je een nieuwe iPhone gekocht? Op iPhoned lees je nog veel meer handige iPhone-tips, zoals hoe je alles makkelijk overzet naar een nieuwe iPhone.

Lees ook het laatste Apple-nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.