iCloud-abonnement opzeggen: zo schrap je je Apple-opslag

Michel van 't Klaphek
20 juli 2021, 14:55
2 min leestijd
iCloud-abonnement opzeggen: zo schrap je je Apple-opslag

Wil jij je iCloud-abonnement opzeggen, bijvoorbeeld omdat je ergens anders cloudopslag hebt gekocht? Dat kan! In dit artikel laten we zien hoe je het abonnement de deur uit doet.

Lees verder na de advertentie.

iCloud-abonnement opzeggen in 4 stappen

iCloud is Apples standaard oplossing voor het opslaan van bestanden, foto’s, video’s en nog veel meer. Deze bestanden staan in de cloud zodat je er altijd en overal bij kunt – als je maar een internetverbinding hebt.

Dit is natuurlijk heel fijn, maar het kost wel geld en misschien geef jij je euro’s liever ergens anders aan uit. Wat je redenen ook zijn, het opzeggen van een iCloud-abonnement is vrij simpel:

  1. Pak je iPhone erbij en open de Instellingen-app;

  2. Tik op je naam bovenaan, kies ‘iCloud’ en druk op ‘Beheer opslag’;

  3. Selecteer ‘iCloud-opslag’ en kies ‘Wijzig opslagabonnement’;

  4. Kies een ander abonnement en tik op ‘Gereed’.

Het is dus niet mogelijk om je iCloud helemaal te verwijderen. In plaats daarvan kun je ‘downgraden’, oftewel een abonnement met minder opslag kiezen. Wanneer je niet langer maandelijks voor iCloud wil betalen, kies je hier het gratis pakket met 5GB opslagruimte.

Zorg er dan wel voor dat je maximaal voor 5GB aan bestanden op je iCloud hebt staan, want anders krijg je foutmeldingen. Je kunt het iCloud-abonnement dus het best opzeggen op het moment dat je al ergens anders opslag hebt gekocht.

iCloud-abonnement opzeggen op een Mac

Lukt het om de één of andere reden niet om je iCloud-abonnement op te zeggen via je iPhone? Pak dan ‘gewoon’ je Mac erbij:

  1. Kies in het Apple-menu ‘Systeemvoorkeuren’ en klik op ‘Apple ID’;
  2. Selecteer ‘iCloud’, kies ‘Beheer’ en ga naar ‘Wijzig opslagabonnement’;
  3. Druk op ‘Downgrade-opties’ en vul nu het wachtwoord van je Apple ID-abonnement in;
  4. Kies ‘Beheer’ en selecteer het door jou gewenste abonnement;
  5. Alles geregeld? Druk op ‘Gereed’ om de boel af te sluiten.
iCLoud abonnement opzeggen

Op een Windows-pc werkt het ongeveer hetzelfde, maar net iets anders. Hierbij open je eerst iCloud voor Windows en kies je in het menu ‘Opslagruimte’ voor ‘Wijzig opslagabonnement’.

Vervolgens kun je bij ‘Downgrade-opties’ een nieuw iCloud-abonnement aanvinken. Je moet tussendoor nog wel je Apple ID-wachtwoord invullen om te bevestigen dat jij het bent.

Meer over iCloud

Vanaf iOS 15 krijgt iCloud een andere naam. iCloud Plus gaat grotendeels op dezelfde voet verder, maar introduceert Private Relay. Deze functie steekt technisch ingewikkeld in elkaar, maar het komt erop neer dat je straks veel veiliger en anoniemer kunt internetten.

Het wordt daarom ook wel vergeleken met een VPN, al dekt het niet helemaal de lading. iOS 15 komt in het najaar van 2021 uit, gelijktijdig met de introductie van de iPhone 13.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu