De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Hoe oud is jouw iPhone? Zo check je het in 5 stappen

Redactie
16 januari 2023, 12:19
2 min leestijd
YouTube video player

Wil je weten hoe oud je iPhone is? In deze tip leggen we uit hoe je dit in een paar stappen doet. Je weet dan ook meteen of je nog garantie bij Apple hebt.

Lees verder na de advertentie.

Hoe oud is mijn iPhone? Zo check je het snel

Helaas heeft Apple geen instelling toegevoegd waarmee je de leeftijd van je iPhone kunt checken, maar met een slim trucje is exact te achterhalen wanneer je smartphone oorspronkelijk is geleverd. Dit werkt als volgt.

iphone leeftijd checken

Zo controleer je de leeftijd van je iPhone:

  1. Open de instellingen-app van je iPhone;

  2. Tik op ‘Algemeen’ en kies ‘Info’;

  3. Achter ‘Serienummer’ vind je het unieke nummer van je iPhone;

  4. Ga nu naar de speciale website van Apple;

  5. Vul het serienummer en de code in, en klik op ‘Ga door’.

In het volgende scherm krijg je te zien welk model je iPhone is, met daaronder drie gekleurde cirkels: geldige aankoopdatum, telefonische technische support en dekking van reparaties en service. De derde is voor deze tip belangrijk.

Hier staat namelijk wanneer de datum van je garantie verloopt of verlopen is. Apple geeft iedere iPhone standaard een jaar fabrieksgarantie vanaf de dag dat deze verkocht is. Door simpelweg één jaar van de datum die op deze pagina staat af te trekken, weet je precies op welke datum je toestel oorspronkelijk is verkocht.

iphone serienummer checken

iPhone ouder dan twee jaar: probeer dan dit

Bovenstaande stappenplan werkt alleen als je een iPhone hebt die jonger is dan twee jaar. Heb je een ouder toestel, dan kun je de onderstaande website een kans geven. Deze website ziet er wat eenvoudig uit, maar werkt uitstekend.

  • Surf naar de website sndeep.info;
  • Klik op de knop ‘Apple’;
  • Typ het serienummer van je iPhone in het tekstvak (check de stappen hierboven als je het serienummer van je toestel eerst moet opzoeken);
  • Klik op ‘Show Info’.
Hoe oud is jouw iPhone? Zo controleer je het!

Handige info voor koop of verkoop van je toestel

Is je iPhone minder dan een jaar oud, dan zie je in dit instellingenscherm de regel ‘Beperkte Garantie’. Daar kun je direct zien op welke datum je garantie verloopt. Trek hier een jaar af en dan weet je precies hoe oud het toestel is.

De leeftijd van je toestel weten kan op verschillende momenten van pas komen. Zo is het handige informatie als je een iPhone wil kopen of verkopen.

Lees ook: iPhone verkopen of inruilen – zo krijg je de beste prijs

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu