Google Translate op iPhone: lekker makkelijk vertalen

Piet-Jan Lentjes
21 juli 2023, 13:27
2 min leestijd
Google Translate op iPhone: lekker makkelijk vertalen

Wil je een tekst makkelijk vertalen? Dat kan met Google Translate op je iPhone. Deze app kan live gesproken of geschreven woorden omzetten naar een andere taal!

Lees verder na de advertentie.

Google Translate op je iPhone: zo werkt het

Ga je binnenkort op vakantie? Dan moet je de Google Translate-app zeker op je iPhone zetten. Je kunt de app gebruiken om op verschillende manieren een vreemde taal te vertalen. Dat kan zelfs realtime, maar hoe werkt dat precies?

google translate gesprek

Google Translate kan luisteren naar wat er om je heen gezegd wordt en dat direct vertalen naar jouw taal. Dit werkt niet alleen voor gesproken woorden, ook teksten kan de camera oppikken en automatisch vertalen.

Google Translate

Google LLC

Gratis via App Store

Je moet hiervoor wel even de app downloaden uit de App Store. Daarna kun je meteen aan de slag. Om dan een gesprek meteen te vertalen met Google Translate volg je onderstaande stappen.

  1. Open de Google Translate app op je iPhone of iPad en tik op ‘Gesprek’;

  2. Tik op het microfoon-icoon onderaan het scherm;

  3. Kies de talen die je wilt vertalen;

  4. Houd je iPhone of iPad in de buurt van de geluidsbron die je wilt vertalen. Je ziet de vertaling verschijnen op het scherm.

Let op – als je de melding ‘Spraakvertaling is niet beschikbaar voor dit talenpaar’ krijgt, moet je de optie ‘Taal herkennen’ zelf instellen op de juiste taal. Werkt de vertaling dan nog niet, dan werkt de app niet met de gekozen talencombinatie.

Geschreven tekst realtime vertalen

Je kunt ook teksten realtime vertalen met Google Translate. Dit is handig voor bijvoorbeeld borden, menukaarten of krantenartikelen. Volg daarvoor deze stappen:

Google translate
  • Open de Google Translate app op je iPhone of iPad en tik op ‘Home’;
  • Tik op het camera-icoon in het scherm.
  • Kies de talen die je wilt vertalen. Je kunt ook voor ‘Taal herkennen’ tikken om de app zelf de taal te laten herkennen.
  • Richt je camera op de tekst die je wilt vertalen. Je ziet de vertaling over de originele tekst heen verschijnen.
  • Om een foto te maken van de tekst, tik je op het fototoestel-icoon. Je kunt dan inzoomen of woorden selecteren voor meer informatie.

Met deze functies kun je makkelijk en snel teksten vertalen met Google Translate. Probeer het eens uit en laat ons weten wat je ervan vindt!

Meer tips voor iPhone

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu