De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Met deze app maak je 3D-selfies op de iPhone X

Michel van 't Klaphek
6 april 2018, 15:06
2 min leestijd
Met deze app maak je 3D-selfies op de iPhone X

Zijn selfies iets te gewoon voor jou? Probeer dan eens Bellus3D, een app die driedimensionale zelfportretten maakt. Helaas is ‘ie nog niet in de App Store te vinden; we leggen uit hoe je de app toch binnenhaalt.

Lees verder na de advertentie.

Bellus3D: 3D-selfies maken met je iPhone X

Bellus3D is een app waarmee je heuse 3D-selfies maakt. Men gebruikt hiervoor de geavanceerde TrueDepth-camera van de iPhone X. Na opstarten vraagt de app om je hoofd langzaam te bewegen in diverse richtingen. Je gezicht wordt nu op meer dan 250,000 verschillende punten gescand en zo compleet nagemaakt.

Wanneer je tevreden bent met het resultaat sla je de foto op, en deel je hem eventueel direct als 3D-bericht op Facebook. Volgens de ontwikkelaar is het de eerste app in zijn soort en daarom is de functionaliteit nog beperkt.

In nog te verschijnen versies moet het bijvoorbeeld mogelijk worden om het resultaat direct als .3d-bestand op te slaan. Hiermee kun je jouw zelfportret direct in AI- en VR-toepassingen gebruiken. Ook krijgen andere ontwikkelaars in de toekomst de mogelijkheid om de speciale selfies in hun eigen apps te gebruiken.

Downloaden

De app is voorlopig enkel als bètaversie verkrijgbaar en niet in de App Store te vinden. Downloaden en installeren is echter makkelijk.

Zo installeer je Bellus3D:

  1. Ga naar de website van de ontwikkelaar;
  2. Vul je gegevens in en druk op ‘Sign Up’;
  3. Na goedkeuring ontvang je een downloadlink via e-mail;
  4. Doorloop de stappen tijdens het installeren en je kunt aan de slag.

We zijn nog geen gevallen tegengekomen waarbij mensen hun aanmelding werd afgekeurd. Wel kan het een paar uur duren voordat je de downloadcode krijgt toegestuurd. Uiteraard werkt de app alleen op de iPhone X, vanwege de gebruikte cameratechniek.

Op iPhoned bespreken we regelmatig nieuwe apps. Op de hoogte blijven? Download dan gratis onze eigen app, of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen