De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Video: Face ID herkent zowel jongere als oudere broer

Rutger Otto
5 november 2017, 10:33
2 min leestijd

Hoewel Face ID op de iPhone X veel veiliger zou moeten zijn dan de vingerafdrukscanner, is het systeem niet compleet foolproof.

Lees verder na de advertentie.

Face ID herkent broers

De gezichtsscanner is één van de grote vernieuwingen die de iPhone X te bieden heeft. Face ID vervangt de vingerafdrukscanner die de afgelopen jaren in de homeknoppen op iPhones verwerkt was. Volgens Apple is het nieuwe systeem veel betrouwbaarder. Gezichtsherkenning heeft een kans van één op een miljoen dat een willekeurig persoon de iPhone met Face ID kan ontgrendelen. Die kans is met Touch ID één op 50.000.

Helemaal veilig is het systeem niet. Daarvoor waarschuwde Apple al tijdens de presentatie van Face ID. “Mocht je een kwaadaardige tweeling hebben, dan moet je jouw gevoelige data met een wachtwoord beveiligen”, zei hij grappend op het podium. “Maar laten we hopen dat dit niet het geval is.”

Ook interessant: Eerste tests van Face ID-betrouwbaarheid geven wisselende resultaten

face id broers

Broers en zussen soms lastig

De eerste tests tonen aan dat eeneiige tweelingen inderdaad met hun gezicht bij elkaars iPhone X kunnen inloggen. Voor kinderen van 13 jaar en jonger zou de gezichtsscanner ook niet geschikt zijn. Apple stelt dat het systeem moeite heeft om kinderen onder die leeftijd uit elkaar te houden.

Maar blijkbaar lukt het Face ID in sommige gevallen ook niet om jongere en oudere broers uit elkaar te houden die op elkaar lijken. Dat valt te zien op een nieuw filmpje, waarin twee halfbroers dezelfde iPhone X openen met een gezichtsscan. De jongste zou 14 jaar zijn.

Lees ook onze eerste indruk van de iPhone X

iPhone X bestellen

De levertijden liepen op de eerste verkoopdag van de iPhone X direct op. Toch kun je nog steeds een exemplaar kopen vanaf 1159 euro voor een losse iPhone X. Het is ook mogelijk om een iPhone X met abonnement te nemen, als je niet direct een smak geld wilt betalen.

Lees het laatste nieuws over de iPhone X

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu