De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Video: 10-jarige jongen weet Face ID op de iPhone X te foppen

Wouter Nijsen
15 november 2017, 9:32
2 min leestijd

Sinds de release van de iPhone X zijn veel gebruikers aan de slag te gaan om Face ID te testen. Een 10-jarige jongen weet zonder problemen de iPhone X van zijn moeder te ontgrendelen, zoals je in deze video ziet.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Face ID-video

Een Amerikaanse vrouw legt in het filmpje hierboven uit dat alleen haar gezicht is ingescand op de iPhone X, maar haar zoon het toch voor elkaar krijgt om de telefoon met zijn gezicht te ontgrendelen. Hierdoor lijkt het erop dat de X moeite heeft met familieleden die op elkaar lijken. Dat is opvallend, want Apple zelf zegt dat Face ID soms problemen heeft om kinderen onder de leeftijd van 13 uit elkaar te houden. Bij moeder en zoon zou het systeem natuurlijk wel moeten werken.

iPhone X Face ID instellen

Zoals je in de video ziet, lukt het de jongen in één keer om de iPhone X te ontgrendelen. Wired schrijft dat hij hem ook een enkele keer lukte om de iPhone X van zijn vader te ontgrendelen. Wanneer de moeder haar gezicht bij andere lichtomstandigheden liet registreren, werkte Face ID wél goed. Toen ze dit opnieuw deed bij de lichtomstandigheden van haar oorspronkelijke registratie, werkte de gezichtsherkenning ook weer bij haar zoon.

Niet helemaal foolproof

Eerder schreven we al dat Face ID niet helemaal foolproof is. Een andere video toonde aan dat het systeem het soms ook niet lukt om jongere en oudere broers uit elkaar te houden. Dit is te zien in dit filmpje, waarin twee halfbroers dezelfde iPhone X openen met een gezichtsscan.

→ Meer weten over Face ID? Check onze iPhone X review

Face ID is de belangrijkste vernieuwing van de iPhone X en de vervanger van Touch ID. Op de iPhone 8 en 8 Plus, die ook het ‘oudere’ iPhone-design hebben, is de vingerafdrukscanner wel aan de onderkant van het scherm aanwezig. De iPhone X heeft daarentegen een nieuw ontwerp met een voorkantvullend oled-display. Een losse iPhone X kost 1159 euro, maar het is ook mogelijk om een iPhone X met abonnement te kiezen.

Lees meer over de iPhone X

Via: Wired
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu