De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Sezame: inloggen op websites met Touch ID en Face ID

Michel van 't Klaphek
18 mei 2018, 9:11
2 min leestijd
Sezame: inloggen op websites met Touch ID en Face ID

Met Sezame log je in op websites met Touch ID, of Face ID op de iPhone X. Wachtwoorden zijn dus overbodig. Dit bespaart niet alleen tijd, maar is volgens het bedrijf ook veiliger.

Lees verder na de advertentie.

Sezame: inloggen zonder wachtwoord

Enige tijd geleden werd namelijk bekend dat Apple een Face ID-webstandaard ontwikkelt, waardoor je met een gezichtsscan op websites kunt inloggen. Voorlopig is dit nog toekomstmuziek, waardoor je op apps van derden aangewezen bent, zoals Sezame. Het bedrijf is Apple zodoende te snel af.

Het programma werkt op macOS 10.11 tot en met 10.13. Je kunt zelf aangeven waar je Sezame allemaal voor wil gebruiken: van het inloggen op websites, ontgrendelen van je computer tot aan het goedkeuren van betalingen. In principe is de app gratis. Wil je echter optimaal beveiligd zijn, dan moet je het SAFE-pakket aanschaffen. Dit kost 9,99 euro per jaar en zorgt ervoor dat je externe datadragers, zoals een usb-stick, ook door middel van biometrie kunt beveiligen. Hetzelfde geldt voor cloudopslag.

Zo werkt Sezame:

  1. Download ten eerste de Sezame-app in de App Store voor op je iPhone en geef een (herstel)wachtwoord in. Deze heb je nodig wanneer je van telefoon wisselt;
  2. Ga vervolgens naar de officiële website om het programma voor je Mac te downloaden. Stel wederom een herstelwachtwoord in;
  3. Koppel je smartphone en computer door de aanwijzingen op het scherm te volgen. Druk in het menu op je iPhone op ‘Add a service’ en scan de qr-code op je Mac;
  4. De twee zijn verbonden en je kunt nu inloggen op websites op je Mac zonder wachtwoorden in te voegen. Eventueel kun je ook je computer ontgrendelen middels biometrische beveiliging.

Op naar een toekomst zonder wachtwoorden

Het bedrijf achter Sezame wil ervoor zorgen dat wachtwoorden in de toekomst overbodig zijn. Biometrische gegevens, zoals je vingerafdruk, zijn volgens de firma namelijk veel veiliger. In de praktijk werkt de scanner behoorlijk goed, al is het soms vervelend om je smartphone er bij te moeten pakken.

Het nadeel van de app is dat je altijd een internetverbinding nodig hebt. Daarom is het instellen van een herstelwachtwoord ook zo belangrijk, omdat je bij internetproblemen anders bijvoorbeeld je Mac niet kunt ontgrendelen. Bovendien is niet helemaal duidelijk hoe de techniek precies werkt.

Daarnaast speelt het belang van privacy natuurlijk een grote rol. Je geeft immers een hele hoop persoonlijke data af aan een relatief onbekend bedrijf, en dat vindt niet iedereen een fijne gedachte. Je kunt er daarom ook voor kiezen om de iCloud-sleutelhanger te gebruiken, of een wachtwoordenmanager.

Ook interessant: De 4 beste wachtwoord-apps om je online profielen te beveiligen

Sezame

FinPin Technologies GmbH

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu