De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Conceptvideo laat iPhone SE 2 met Face ID zien

Michel van 't Klaphek
25 mei 2018, 19:25
2 min leestijd

De iPhone SE 2 houdt de gemoederen flink bezig. De compacte telefoon maakt ditmaal zijn opwachting in een conceptvideo. Opmerkelijk genoeg is de thuisknop nergens te bekennen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone SE 2 concept: geen Touch ID, wel Face ID

De video is afkomstig van Concept Creator, een bekende naam in de telefoonwereld. Op basis van geruchten maakt hij animaties van hoe nieuwe telefoons er mogelijk gaan uitzien. De afgelopen tijd gaan de geruchten over de opvolger van de iPhone SE alle kanten op. Waar de meeste bronnen zeggen dat het toestel geen Face ID krijgt, vertelt de conceptvideo een heel ander verhaal.

Het meest opvallende is namelijk dat er geen thuisknop te zien is, maar wel een inkeping aan de bovenkant. Dit suggereert dat de iPhone SE 2 Face ID krijgt. Dit terwijl eerdere geruchten, van betrouwbare bronnen als Macotakara, juist aangaven dat Apple dit niet van plan is. De SE staat immers bekend om zijn betaalbaarheid, terwijl Face ID een behoorlijk dure techniek is.

Verder gaat er volgens de video qua ontwerp weinig veranderen. Afgezien van het scherm, dat aan de iPhone X doet denken, blijft die namelijk grotendeels ongewijzigd.

Draadloos opladen

De video geeft verder aan dat hij niet alleen sneller wordt, maar ook een betere camera en langere accuduur krijgt. Of draadloos opladen mogelijk wordt, is niet bekend. Tot slot zien we dat de SE 2 in meerdere kleuren wordt uitgebracht.

Op 4 juni begint de WWDC 2018. Er is al meerdere malen gesuggereerd dat we de iPhone SE 2 hier te zien krijgen. Een presentatie in september lijkt immers niet aannemelijk, omdat Apple dan de iPhone 2018 gaat tonen. Ondanks alle geruchten is het echter ook mogelijk dat de SE 2 helemaal niet bestaat.

Ook interessant: iPhone SE 2 release: 6 redenen waarom we er wel en niet op rekenen

Op de hoogte blijven van de iPhone SE 2? Download dan de iPhoned-app, schrijf je in voor de nieuwsbrief of houd de website in de gaten!

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu