WWDC 2019 officieel: Apple onthult iOS 13 en meer op 3 juni
Michel van 't Klaphek

Apple heeft de WWDC 2019 zojuist officieel aangekondigd. Men trapt op 3 juni af door tijdens de keynote iOS 13 aan te kondigen, evenals onthullingen voor macOS, watchOS en meer.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

WWDC 2019 officieel

De jaarlijkse Apple-ontwikkelaarsconferentie vindt dit jaar van 3 tot en met 7 juni plaats in San Jose (Californië), op een halfuurtje rijden van het hoofdkantoor in Cupertino. Aangezien deze bijeenkomst voor ontwikkelaars bedoeld is staat software centraal. Het evenement wordt afgetrapt met een keynote op 3 juni. Het is nog niet duidelijk hoe laat deze presentatie gaat plaatsvinden.

Apple maart-event 2019 officieel

Tijdens de keynote worden naar verwachting iOS 13, macOS 10.15, watchOS 6 en tvOS 13 aangekondigd. Daarnaast verwachten we ook wat nieuwe producten te zien. De locatie is het McEnery Convention Center, waar de vorige twee edities ook al plaatsvonden.

Daar waar we bij de WWDC 2018 al maanden geruchten hoorden over mogelijk nieuwe producten, is het dit jaar wat stiller. Volgens geruchten gebruikt Apple het event in maart om onder meer een nieuwe iPad, iPad Pro 2019 en mogelijk zelfs een update voor iPad Mini aan te kondigen, waardoor software centraal komt te staan in het september-evenement. Toch horen we de afgelopen tijd wel zo nu en dan berichten over een nieuwe Mac Pro.

De ster van de show: iOS 13

De ster van de show gaat daarom absoluut iOS 13 zijn. Daar waar iOS 12 vooral gericht was op het oplossen van bugs en verbeteren van de stabiliteit, lijkt zijn opvolger uit te pakken met nieuwe functies.

iOS 13 zou onder meer een systeemwijde donkere modus naar je iPad en iPhone brengen. Ook het thuisscherm schijnt een flinke opfrisser te krijgen en je kunt straks aan de slag met honderden nieuwe emoji. Als kers op de kaart zou ook de camera-app flink verbeterd worden.

Het is nog niet duidelijk hoe laat de keynote precies plaatsvindt. Dit bericht wordt bijgewerkt zodra we dit weten. Wat wel vaststaat is dat wij live verslag doen van de keynote. Schrijf je daarom in voor onze nieuwsbrief, download de gratis iPhoned-app en houd onze site in de gaten om niets te missen!

Ook interessant: iOS 13-verwachtingen: 8 functies en verbeteringen om naar uit te kijken

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.