Overzicht: deze 230 emoji komen in 2019 naar iOS 13

De kogel is weer door de kerk: het Unicode Consortium heeft bekendgemaakt welke 230 emoji dit jaar verschijnen op jouw Apple-apparaten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iOS 13 emoji bekend: dit is de 2019-lichting

Ieder jaar verschijnt er een flinke verzameling zorgvuldig gekozen nieuwe emoji. Dit keer worden er opnieuw 59 unieke emoji-symbolen toegevoegd. Daar komen nog eens 171 varianten van geslacht en huidskleur bij.

iOS 13 emoji

Voor de iOS 13 emoji heeft ook Apple een vinger in de pap gehad: het bedrijf uit Cupertino heeft bij het Unicode Consortium verschillende emoji voorgesteld die handicaps gebaren. Daarom is een aardig deel van de nieuwe collectie hierop gefocust.

Zo kun je straks aan de slag met een oor met gehoorapparaat, een mechanisch arm of been en een persoon die doofheid gebaart. Maar ook emoji van een blindengeleide- en hulphond, een blind persoon met een stok en iemand in een normale of gemotoriseerde rolstoel worden toegevoegd.

In onderstaande video zie je in een vogelvlucht alle emoji die we later dit jaar kunnen gebruiken:

https://www.youtube.com/watch?v=4HJhBUIVul8

Liefdes-combinaties en nieuwe dieren

Naast de Toegankelijkheids-symbolen is een ander groot deel van de verzameling ook gebaseerd op mensen. Meer dan vijftig verschillende combinaties van stelletjes die elkaars hand vasthouden worden toegevoegd. Hierdoor zijn straks alle combinaties van geslacht en huidskleur te combineren.

Niet alleen symbolen van mensen zijn nieuw, maar we kunnen ook weer enkele lekkernijen en dieren extra gebruiken als emoji. De luiaard, orang-oetan, flamingo en otter krijgen hun eigen plaatje, maar stuur je straks mogelijk ook een emoji van falafel, knoflook, een wafel, drinkpakje of oester.

2019 emoji

De set emoji is verschillende keren door een keuring gegaan, maar is nu definitief vastgelegd. De 2019 emoji-collectie is vanaf maart beschikbaar als onderdeel van Unicode 12.0 voor smartphonemakers. Hierna kan het nog even duren voordat deze toegevoegd worden. Het klinkt dus aannemelijk dat Apple de nieuwe emoji toevoegt aan de update naar iOS 13.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.