De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

iOS 13-concept toont Dark Mode, verbeterde Camera-app, meldingen en meer

Lars Paijmans
24 januari 2019, 11:03
2 min leestijd
iOS 13-concept toont Dark Mode, verbeterde Camera-app, meldingen en meer

Een nieuw iOS 13-concept laat zien met welke verbeteringen Apple de iPhone en iPad een welkome opknapbeurt kan geven. Word jij enthousiast van deze mogelijke nieuwe functies?

iOS 13-concept: nieuw design in beeld

WWDC 2019 laat nog een paar maanden op zich wachten, maar dat weerhoudt ontwerper AppleiDesigner er niet van om alvast een uitgebreid iOS 13-concept te presenteren. Op basis van geruchten stelde hij een concept samen, dat zich vooral richt op de nieuwe functies die de update zou kunnen toevoegen.

iOS 13 concept design
iOS 13 concept design

Dat begint al met een nieuw vergrendelscherm, dat goed gekeken heeft naar de Apple Watch. De ontwerper stelt voor dat je verschillende vergrendelschermen kunt maken, net zoals wijzerplaten in watchOS. Deze kun je vervolgens vullen met complicaties en wisselen afhankelijk van je situatie.

Ook de Camera-app krijgt een upgrade, met een betere indeling om alle nieuwe functies te huisvesten die Apple door de jaren heeft toegevoegd. Zo is er in de videospeler een extra menu toegevoegd, waarin je snel kunt instellen in welke kwaliteit en met hoeveel frames per seconde je een filmpje op wil nemen.

iOS 13 concept design

Nieuwe meldingen, Dark Mode en meer

Meldingen krijgen een subtiele make-over door ze interactiever te maken zonder je hele scherm te vullen. Zo is het Siri-venster een stuk kleiner geworden, zodat je gewoon de app kunt blijven zien die je gebruikte voordat je de spraakassistent om hulp vroeg. Als er een oproep binnenkomt, kun je deze direct weigeren of accepteren vanuit de notificatie bovenin beeld.

Tot slot is er natuurlijk ook een Dark Mode, de functie waar gebruikers al jaren om vragen maar die Apple vorig jaar alleen aan de Mac toevoegde met de Mojave-update. Op het Twitter-account van AppleiDesigner staan nog meer conceptafbeeldingen.

Hoe dicht dit iOS 13-concept bij de waarheid zit, is nog even afwachten. Apple zal tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC de update onthullen, samen met alle nieuwe updates voor watchOS, macOS en tvOS. Op onze uitgebreide iOS 13-overzichtspagina lees je alles wat we nu al weten.

iOS 13-verwachtingen: 8 functies en verbeteringen om naar uit te kijken

Meer lezen over iOS 13? Dat kan:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen