‘Snapchat gaat eigen video’s en artikelen publiceren’

Op Snapchat worden voornamelijk foto’s en video’s van gebruikers gedeeld, maar de dienst wil niet alleen maar distributie verzorgen. Snapchat zou van plan zijn ook eigen content aan te bieden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Snapchat content

Het gaat allemaal heel snel op Snapchat, de dienst waar gebruikers berichten naar vrienden kunnen sturen die na een aantal seconden weer verdwijnen. Snapchat hoopt de aandacht van gebruikers wat langer vast te houden. Volgens Digiday heeft het bedrijf een aantal journalisten en videomakers ingehuurd om eigen content te produceren.

Deze content moet via de ‘Ontdek’-functie te bekijken zijn. Deze functie is er momenteel nog niet, maar staat gepland voor een update later deze maand. Eerder werd al bekend dat Snapchat ook samenwerkt met onder meer CNN, Vice en Buzzfeed om content te leveren voor de Ontdek-sectie. Deze afdeling in de app zal ook advertenties gaan bevatten waarmee Snapchat geld verdient, maar waarvan ook een deel naar de media gaat die met de dienst samenwerken.

Snapchat update

Stories

Snapchat heeft overigens al eerder geëxperimenteerd met eigen content. Zo introduceerde het bedrijf Stories, een collectie van gecureerde snaps die niet verdwenen. Hiermee waren bijvoorbeeld evenementen zoals het WK voetbal in Brazilië vast te leggen.

Hoe de Ontdek-functie van Snapchat er precies uit komt te zien, is nog onbekend, maar Digiday zegt dat video’s van enkele minuten vrij prominent in beeld zullen staan, met foto’s en tekst. Deze maand moet de update nog uitkomen. Als het zover is, lees je dat op iPhoned.

Lees meer over Snapchat

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.