Namen verbergen van apps op je iPhone in iOS 18: zo werkt dat

20 juni 2024, 11:30
3 min leestijd
Namen verbergen van apps op je iPhone in iOS 18: zo werkt dat

Namen verbergen van apps en widgets op het beginscherm van je iPhone is eindelijk mogelijk in iOS 18. Zo werkt dat!

Lees verder na de advertentie.

Beginscherm aanpassen in iOS 18

Apple heeft iOS 18 onthuld, waarmee er veel nieuwe functies naar je iPhone komen. Je krijgt als gebruiker veel meer vrijheid bij het inrichten van je beginscherm. Het is vanaf iOS 18 mogelijk om de icoontjes van apps aan te passen, want je bepaalt zelf welke kleur deze symbolen hebben. Dat is niet de enige nieuwe functie, want je kunt in de nieuwe iOS-versie ook de namen van apps en widgets verbergen op je iPhone.

Lees ook: Kaarten wordt uitgebreid in iOS 18: dit zijn de nieuwe functies

In iOS 17 of ouder was dat nog niet mogelijk, waardoor je altijd in kleine letters de namen van apps of widgets op het beginscherm van je iPhone zag. De namen van widgets waren al aan te passen, maar bij applicaties was dit niet het geval. Dat kan nog steeds niet in iOS 18, maar je kunt er dus wel voor kiezen om de titels van apps compleet te verbergen. Wij leggen je uit hoe je dat doet.

ios 18 icoontjes

Namen van apps verbergen op je iPhone

Vanaf iOS 18 kun je uitschakelen dat de namen van apps en widgets zichtbaar zijn op het beginscherm van je iPhone. Apple verbergt de letters door de symbolen van de apps groter te maken. Zo ontstaat er een minimalistische indeling op je beginscherm met grotere applicaties. Wil je deze functie inschakelen? Het verbergen van alle namen van apps en widgets op je iPhone gaat als volgt:

  1. Open je iPhone en ga naar het beginscherm;

  2. Houd het beginscherm een paar tellen ingedrukt;

  3. Tik op ‘Wijzig’ linksboven op het scherm;

  4. Kies voor ‘Pas aan’;

  5. Selecteer ‘Groot’;

  6. Tik op het beginscherm om het menu af te sluiten.

De symbolen van de apps op je iPhone-beginscherm zijn nu veel groter, waardoor de namen niet meer zichtbaar zijn. Vind je de aangepaste icoontjes van de applicaties toch iets te groot? Dan kun je de instellingen terugzetten door het beginscherm weer een paar tellen ingedrukt te houden en op ‘Wijzig > Pas aan > Klein’ te tikken. De plaatjes van alle apps en widgets op het beginscherm van je iPhone zijn dan weer ‘normaal’.

namen verbergen apps iphone

Meer over iOS 18

Er is helaas nog geen manier om de namen van apps en widgets te verbergen op je iPhone zonder de symbolen te vergroten. In hetzelfde menu kun je overigens ook de kleuren van de icoontjes bij alle apps aanpassen. Zo is het mogelijk om de plaatjes in de avond donker te maken, of om alle symbolen juist een felle andere kleur te geven. Je kunt het beginscherm dus compleet naar je eigen hand zetten vanaf iOS 18.

Lees ook: Actieknop krijgt er veel meer functies bij in iOS 18 – dit zijn ze

Naast het verbergen van de namen kun je apps ook overal op het beginscherm van je iPhone plaatsen. Je hoeft applicaties niet meer direct naast elkaar te zetten, maar kunt ook een rij of kolom volledig leeg laten. Wil je meer weten over de nieuwe iOS-versie? Lees dan vast hier alles over iOS 18 en bekijk hier of jouw iPhone wel ondersteuning heeft voor alle nieuwe functies!

Wil je meer weten over iOS 18? En op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron afbeelding: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu