Deze iPhones krijgen straks iOS 18 (maar er is ook slecht nieuws)

Maurice Snijders
11 juni 2024, 10:01
3 min leestijd
Deze iPhones krijgen straks iOS 18 (maar er is ook slecht nieuws)

Apple heeft met iOS 18 een enorme update aangekondigd en wij vertellen je welke iPhones ondersteund worden. Er is zowel goed als slecht nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Deze iPhones krijgen straks iOS 18

Apple heeft iOS 18 aangekondigd tijdens de WWDC op 10 juni. Het is de grootste update ooit, met nieuwe functies voor Siri, Foto’s, Berichten, Mail en de introductie van Apple Intelligence. iOS 18 komt in september pas voor iedereen beschikbaar, maar het is nu al bekend welke iPhones dan ondersteund worden.

ios 18 iPhones

Meestal valt er elk jaar een generatie af wanneer er een nieuwe update verschijnt. Zo bleven de iPhone 8 en iPhone X bij het verschijnen van iOS 17 steken op iOS 16. Die iPhones krijgen dan alleen nog maar beveiligingsupdates. Dit jaar zijn alle iPhones die ondersteuning voor iOS 17 hebben ook geschikt voor iOS 18. Dit zijn de iPhones die straks kunnen updaten:

iCreate WWDC 2024

Kom alles te weten over iOS 18 en meer!

In iCreate 160 lees je alles over de WWDC 2024, en als abonnee krijg je volgende week al toegang tot een exclusieve voorpublicatie. Nu is dus hét moment om een abonnement af te sluiten – tot 42% korting!


Maar er is ook slecht nieuws

Een van de meest revolutionaire verbeteringen van iOS 18 heeft te maken met Apple Intelligence. Dankzij deze AI-techniek van Apple krijgen vrijwel alle Apple-apps die standaard op je iPhone staan handige nieuwe functies. Zo wordt het automatisch opstellen en aanpassen van e-mails in de Mail-app gemakkelijker en wordt het in de app Foto’s mogelijk om objecten eenvoudig te verwijderen.

apple intelligence

Dat klinkt natuurlijk helemaal niet als slecht nieuws. Maar het ‘slechte’ eraan is dat al deze nieuwe AI-features maar door enkele iPhones worden ondersteund. Ook al heb je een van de iPhones die in september de update naar iOS 18 krijgen, de AI-features worden alleen maar ondersteund door de iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max.

Heb je op dit moment een andere iPhone en wil je in september wel gelijk gebruik kunnen maken van Apple Intelligence? Dan heb je een paar opties. Je kunt natuurlijk gelijk een iPhone 15 Pro of iPhone 15 Pro Max kopen (kijk hieronder voor de beste deals!). Je kunt ook wachten op de iPhone 16 Pro of iPhone 16 Pro Max. Mogelijk ondersteunden alle iPhone 16-modellen de nieuwe AI-features, maar dat is op dit moment nog onduidelijk.

Apple Intelligence komt daarnaast ook beschikbaar op Apple-apparaten met een M1-chip. Mogelijk kun je de nieuwe features dus wel gebruiken op je iPad of je MacBook. Apple geeft aan dat je voor de AI-functies de taal en Siri op Engels moet zetten, dus mogelijk volgt ondersteuning van Nederlands pas later.

Apple iPhone 15 Pro prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 52,- p/m

Bekijk abonnementen

Los nieuw

€ 1.014,90

Bekijk prijzen

Apple iPhone 15 Pro Max prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 72,50 p/m

Bekijk abonnementen

Los nieuw

€ 1.229,-

Bekijk prijzen

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bronnen afbeeldingen: apple, apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15 Pro
Apple iPhone 15 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu