Apple-patent toont Magic Keyboard met Touch Bar en Touch ID

Gijs Ettes
4 april 2017, 17:20
1 min leestijd
Apple-patent toont Magic Keyboard met Touch Bar en Touch ID

De Touch Bar die werd geïntroduceerd op de vorig jaar verschenen MacBook Pro zien we mogelijk ook terug op een toekomstige versie van het Magic Keyboard. Apple lijkt het concept te onderzoeken.

Werkt Apple aan een Magic Keyboard met Touch Bar?

De website Patently Apple ontdekte nieuwe patenten die niet alleen de werking van de Touch Bar op de MacBook Pro uiteenzetten, maar ook tonen hoe de technologie eruit zou kunnen zien op het Magic Keyboard van Apple. In de patenten wordt tevens gesproken over een implementatie van Touch ID, dat handig kan zijn voor de ontgrendeling van je Mac en het autoriseren van betalingen en (app-)downloads.

Een Magic Keyboard dat beide functies bevat is een uitkomst voor mensen die hun nieuwe MacBook Pro (ingeklapt) gebruiken met een extern beeldscherm. Of en wanneer we een nieuwe versie van het keyboard kunnen verwachten, is echter niet bekend. Het meest recente model stamt uit oktober 2015.

magic keyboard met touch bar

De nieuwe MacBook Pro-modellen met Touch Bar werden afgelopen oktober geïntroduceerd. Al vrij snel verschenen de eerste geruchten en een handjevol renders van een Magic Keyboard met eenzelfde langwerpig oled-scherm dat de functietoetsen vervangt. Afhankelijk van de app die je gebruikt, worden andere virtuele knoppen getoond. Meer weten over de mogelijkheden? Check ons overzicht met 15 toffe Touch Bar functies op een rijtje.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's