Zo kan een Magic Keyboard met Touch Bar eruit komen te zien

Lars Paijmans
3 november 2016, 18:32
2 min leestijd
Zo kan een Magic Keyboard met Touch Bar eruit komen te zien

Nu we de MacBook Pro met de gloednieuwe Touch Bar gezien hebben, zijn we vooral benieuwd wat dit betekent voor de toekomst van de iMac. Krijgt het Magic Keyboard volgend jaar een upgrade met een Touch Bar? Dit Magic Keyboard Touch Bar concept geeft ons een aardig beeld van hoe dat eruit kan zien.

Lees verder na de advertentie.

Magic Keyboard Touch Bar concept in beeld

Het concept dat je in dit artikel ziet, is afkomstig van Redditgebruiker Hazza42. In zijn renders stelt hij zich een toetsenbord voor dat dezelfde toetsen heeft als de nieuwe MacBook Pro (iets groter en breder dan u het geval is) en met een langere Touch Bar aan de bovenkant. Dit is interessant, want door het langere toetsenbord (inclusief numpad) is er in principe ook ruimte voor een grotere Touch Bar waar dus meer functies op geplaatst kunnen worden.

Magic Keyboard Touch Bar concept
Magic Keyboard Touch Bar concept

Als Apple inderdaad van plan is om een dergelijke Touch Bar uit te brengen, zijn we vooral benieuwd naar de prijs. Het huidige Magic Keyboard is al niet goedkoop, maar als we naar de prijsstijging van de MacBook Pro met Touch Bar kijken, weten we dat Apple hier nog best een schepje bovenop kan doen.

Daarentegen zou het gek zijn als Apple begin volgend jaar een nieuwe iMac presenteert die niet zijn voordeel doet met de functionaliteit van de Touch Bar. Daarnaast zou dit een mooi moment zijn om het Magic Keyboard ook toetsenbordverlichting te geven en om een USB C poort in te stoppen, zodat je gemakkelijk accessoires en apparaten op je iMac kunt aansluiten.

Op tijd voor nieuwe iMacs?

Omdat de iMac ontbrak tijdens het Mac-event van eind oktober, gaat men er nu vanuit dat Apple begin volgend jaar een nieuwe iMac onthult. Deze zou soortgelijke specs als de MacBook Pro 2016 krijgen, al is er nog weinig bekend over een mogelijk vernieuwd design. Op een nieuw extern display van Apple hoeven we in ieder geval niet meer te wachten. Apple maakte onlangs bekend niet meer actief te zijn in de beeldschermenmarkt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Reddit
Categorie: Geruchten
Device: iMac

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen