Mac mini (2018) officieel: Apples kleinste computer totaal vernieuwd

Michel van 't Klaphek
30 oktober 2018, 15:26
2 min leestijd
Mac mini (2018) officieel: Apples kleinste computer totaal vernieuwd

Na een jarenlange afwezigheid is de Mac mini terug: Apple heeft een nieuwe versie aangekondigd. De kleine computer is op de schop gegaan en richt zich op veeleisende gebruikers. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Mac mini 2018 officieel onthuld

Apple heeft tijdens het oktober-event eindelijk een nieuwe Mac mini aangekondigd. Het is alweer vier jaar geleden, maar nu is daar een nieuwe versie van Apples kleinste computer. De Mac mini (2018) is gericht op professionals en een stuk krachtiger dan zijn voorganger, die vooral voor doorsnee gebruikers is.

De verbeteringen zijn vooral intern: aan het uiterlijk is weinig gesleuteld. De nieuwe Mac mini is tot wel vijf keer sneller dan zijn voorganger. Dit is te danken aan de rappe T2-processor en meer werkgeheugen. Ook kun je een harde schijf met tot wel 2TB aan opslagcapaciteit aansluiten.

Om oververhitting te voorkomen is de Mac mini 2018 met een nieuw soort koelingssysteem uitgerust. Aan de achterkant heeft het kastje onder meer vier Thunderbolt 3-poorten, een hdmi-ingang en ethernet-aansluiting. Ook is hier ruimte voor het aansluiten van een koptelefoon en usb-apparaten.

Voor de professionals

Het vierkante kastje wordt nog steeds zonder scherm of toetsenbord geleverd, waardoor de kosten relatief laag blijven. De Mac mini 2018 is daarmee handig voor mensen die geen MacBook nodig hebben. Dankzij de snelle ethernet-aansluiting (10GB) kun je hem bijvoorbeeld ook gebruiken voor een eigen server.

https://www.youtube.com/watch?v=hVEaL9izgjs

Verder is de Mac mini (2018) op een bewuste manier gemaakt, waardoor de belasting op het milieu met 50 procent is verminderd. Uiteraard draait hij standaard op macOS Mojave.

Release en adviesprijs

Het instapmodel heeft 8GB RAM (uitbreidbaar tot 64GB) en kost 899 euro. Voor de versie met 6 cores betaal je 1249 euro. De Mac mini (2018) is beschikbaar in het spacegrijs. Hij is per direct te bestellen via de website van Apple, waarna de eerste compacte computers vanaf 7 november geleverd worden.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Mac mini
Apple Mac mini

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen