Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

De iPhone 17-serie krijgt een nieuw design en een ‘Slim’-model

Maurice Snijders
3 juni 2024, 9:01
2 min leestijd
De iPhone 17-serie krijgt een nieuw design en een ‘Slim’-model

Nieuwe geruchten verklappen hoe het design van de iPhone 17-serie er in 2025 ongeveer uit gaat zien. Dit zijn de belangrijkste vernieuwingen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 17-serie krijgt nieuw design en ‘Slim’-model

Apple heeft grote veranderingen in petto voor de iPhone 17-serie van volgend jaar. Tenminste, als we het nieuwste gerucht van de doorgaans betrouwbare Apple-analist Jeff Pu (van Haitong International Securities) mogen geloven.

Daaruit blijkt dat de iPhone 17-modellen een nieuw design krijgen, verbeteringen aan de frontcamera, een kleiner Dynamic Island en meer. Pu zegt ook dat Apple een nieuw iPhone 17 ‘Slim’-model gaat introduceren. In tegenstelling tot een ander gerucht gaat het hierbij niet om een geheel nieuw model van de iPhone, maar een opvolger van de iPhone 16 Plus.

Volgens Pu gaat de iPhone 17-serie er als volgt uitzien:

  • iPhone 17: 6,1-inch display
  • iPhone 17 Slim: 6,6-inch display
  • iPhone 17 Pro: 6,3-inch display
  • iPhone 17 Pro Max: 6,9-inch display
iPhone 17-serie design

Een kleiner Dynamic Island

Pu zegt verder dat de iPhone 17, iPhone 17 Slim en iPhone 17 Pro allemaal een aluminium ontwerp krijgen dat ‘complexer’ is. De iPhone 17 Pro Max wordt daarentegen weer gemaakt van titanium. De iPhone 17 Pro Max krijgt ook een kleiner Dynamic Island, de andere modellen behouden het huidige ontwerp.

Het kleinere Dynamic Island op de iPhone 17 Pro Max wordt mogelijk gemaakt door een nieuwe ‘metalens’-techniek voor de nabijheidssensor. Hierdoor kan Apple de grootte van de Face ID-sensor waarschijnlijk drastisch verkleinen.

iphone scherm zonder randen

iPhone 17 Slim

De genoemde iPhone 17 Slim komt overeen met een eerder gerucht van analist Ross Young. Dit nieuwe iPhone 17-model zal de Plus vervangen en krijgt een slank design volgens Pu. Verdere details over het ontwerp ontbreken vooralsnog.

Qua prestaties en specificaties meldt Pu het volgende:

  • iPhone 17 en iPhone 17 Slim: 8 GB RAM, A18- of A19-chip
  • iPhone 17 Pro en iPhone 17 Pro Max: 12 GB RAM, A19 Pro-chip

Op dit moment hebben de iPhone 15 en iPhone 15 Plus 6 GB RAM, en de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max 8 GB RAM. Met de iPhone 16 line-up van dit jaar kiest Apple voor de hele line-up 8 GB. Volgens Pu zal de tweedeling daarna terugkeren met de iPhone 17 line-up in 2025.

Pu denkt verder dat alle vier de iPhone 17-modellen niet alleen een ander design krijgen, maar ook beschikken over een 24MP-camera aan de voorkant. Dit is een opmerkelijke upgrade ten opzichte van de huidige 12MP frontcamera’s die Apple gebruikt. Ming-Chi Kuo meldde eerder ook al dat de iPhone 17 een verbeterde 24MP frontcamera gaat krijgen.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Via: 9to5mac
Bronnen afbeeldingen: 9to5mac, macrumors, ispazio
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu