De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

iPhone 14 release date: wanneer komt de iPhone 2022 in Nederland uit?

Guus Timmermans
4 juli 2022, 13:42
3 min leestijd
iPhone 14 release date: wanneer komt de iPhone 2022 in Nederland uit?


De iPhone 14 (Pro) is het volgende toptoestel van Apple. Maar wanneer is de release date van de iPhone 14 in Nederland? In dit artikel lees je het!

Lees verder na de advertentie.

Wanneer is de iPhone 14 release date?

Er is steeds meer bekend over de iPhone 14. Als we alle geruchten mogen geloven, gaat de iPhone 14 de spectaculairste iPhone-upgrade in jaren te worden. Apple is van plan om vooral de camera’s van het vlaggenschip flink te verbeteren. Kun je ook niet wachten tot je de iPhone 14 kunt kopen? In dit artikel lees je alles over de releasedatum van de iPhone 14 in Nederland.

Wanneer Apple de nieuwe iPhones van 2022 gaat uitbrengen, is vrij makkelijk te voorspellen. Apple lanceert de nieuwe iPhones meestal in de maand september. Dit waren bij de vorige iPhone-modellen de datums van de release:

Meestal kondigt Apple de nieuwe iPhone aan in de tweede of derde week van september. Dit is meestal op een maandag of dinsdag. Het jaar 2020 was een uitzondering, mede door vertragingen in de productieketen en het coronavirus.

De vrijdag na de aankondiging zijn de toestellen doorgaans te pre-orderen. Een week later liggen de fonkelnieuwe toestellen in de winkels en worden de eerste bestellingen bezorgd.

iPhone 14 kleuren

iPhone 14 lanceringsdatum

Als we de datums van voorgaande jaren in het achterhoofd houden, kunnen we vrijwel zeker zeggen wanneer de release van de iPhone 14 plaats gaat vinden. Dit zijn de meest waarschijnlijke datums:

  • iPhone 14 aankondiging: dinsdag 13 september 2022
  • iPhone 14 pre-order: vrijdag 16 september 2022
  • iPhone 14 release date: vrijdag 23 september 2022

Het nieuwe vlaggenschip krijgt naar verwachting een nieuw design, waarbij de notch verdwijnt. In plaats daarvan komen er twee uitsparingen voor de selfiecamera en Face ID-techniek. Hoe dat er waarschijnlijk uitziet, zie je in de foto hieronder.

De iPhone 14 en de iPhone 14 Max moeten het nog wel met de ouderwetse notch doen. Er blijft echter nog meer bij hetzelfde. Volgens de geruchten krijgt de iPhone 14 een oudere chip dan de iPhone 14 Pro. Dit is de A15-chip, die ook in de iPhone 13 en iPhone 13 Pro zit. De iPhone 14 Pro krijgt de vernieuwde A16-chip, die weer een stukje krachtiger is.

Lees meer: hoe zit het nou toch met de chips in de iPhone 14-serie?

iPhone 14 Max

Release date iPhone 14 in gevaar: ook in Nederland?

Volgens geruchten gaat Apple 10 procent minder iPhone 14-modellen bestellen dan de bedoeling was. Dat komt niet omdat er weinig vraag is naar de nieuwe smartphones, maar door problemen bij chip-toeleverancier TSMC. Gelukkig vertellen de geruchten wel dat het leveringstekort van de iPhone 14 een tijdelijk probleem is. Je hebt er dus (mogelijk) alleen last van als je de nieuwe iPhone zo snel mogelijk in huis willen hebben.

We verwachten dus nog steeds dat het bedrijf de iPhone 14 ‘gewoon’ zoals altijd aankondigt in september. Een exacte datum is nog onduidelijk. Wél weten we zo goed als zeker dat Nederland bij de landen hoort waar de iPhone 14 als eerste beschikbaar is.

Inmiddels is Foxconn begonnen met het aannemen van nieuwe medewerkers. De Foxconn-fabriek is verantwoordelijk voor de productie van iPhones en dus verwachten we nu ook dat Foxconn de iPhone 14-productie aan het voorbereiden is.

iPhone 14 camera lenzen release date

Dit weten we over de iPhone 14

Door alle geruchten zijn we al veel te weten gekomen over de iPhone 14. Via gelekte mallen kwamen we al achter de iPhone 14 formaten. Daarnaast gaan er geruchten dat het vlaggenschip in verschillende kleuren beschikbaar is, waaronder paars.

Verder krijgt de telefoon van Apple een grote upgrade rondom de selfiecamera. Dit heeft te maken met de wens om FaceTime te verbeteren. Ook gaan er geruchten dat de iPhone 14 astrofotografie ondersteunt. Alle andere nieuwtjes over de iPhone14-camera lees je ons artikel ‘iPhone 14 camera-verwachtingen’.

Wil je niets missen van de release date van de iPhone 14 in Nederland? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbriefdownload de gratis app en houd onze website in de gaten!

Bron afbeelding: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14
Apple iPhone 14

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu