Downloaden: Apple brengt iOS 13.5.1, iPadOS 13.5.1 en watchOS 6.2.6 uit

1 juni 2020, 21:31
2 min leestijd
Downloaden: Apple brengt iOS 13.5.1, iPadOS 13.5.1 en watchOS 6.2.6 uit

Apple heeft updates naar iOS 13.5.1, iPadOS 13.5.1 en watchOS 6.2.6 uitgebracht. De updates verbeteren de beveiliging en lossen een aantal bugs op. Zo kun je de updates downloaden op jouw apparaten.

Lees verder na de advertentie.

iOS 13.5.1 en iPadOS 13.5.1 downloaden

De updates voor iOS en iPadOS zijn vrijgegeven en zijn binnenkort beschikbaar voor alle gebruikers. Je kunt iOS 13.5.1 en iPadOS 13.5.1 downloaden bij ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’.

De nieuwe updates verschijnen slechts 12 dagen na de vorige grote 13.5-update. Die update richtte zich voornamelijk op functies met betrekking tot het coronavirus. Zo heeft iedereen nu toegang tot de corona-api en kunnen gebruikers makkelijker FaceID gebruiken met een mondkapje. Lees dit artikel als je meer wilt weten over de nieuwe functies en verbeteringen die iOS 13.5 en iPadOS 13.5 met zich meenamen.

corona-apps buitenland tracetogether

Apples opmerkingen over de updates suggereren dat de inhoud grotendeels bestaat uit beveiligingsupdates. Dit is ook logisch gezien de korte tijd tussen het uitbrengen van deze update en de vorige. Hoogstwaarschijnlijk voegt Apple geen nieuwe functies toe en zijn er verder ook geen andere opvallende veranderingen.

Wel geeft Apple meer informatie over een van de beveiligingsupdates. Het gaat hier om een oplossing voor de kwetsbaarheid die door Unc0ver 5.0 wordt gebruikt om iPhones en iPads te jailbreaken. De gloednieuwe iOS 13.5 en iPadOS 13.5-versies bevatten hetzelfde probleem. Met de nieuwe update wordt jailbreaken dus mogelijk een stuk moeilijker.

WatchOS 6.2.6 downloaden op Apple Watch

Ook de WatchOS-update naar versie 6.2.6 focust zich op het verbeteren van de beveiliging. Hoewel dit misschien niet heel enthousiasmerend klinkt, is het altijd verstandig om deze updates te downloaden. De update is het vervolg van WatchOS 6.2.5. Deze update kwam met een aantal nieuwe Pride-wijzerplaten.

WatchOS 6.2.6 installeren op je Apple Watch in 5 stappen:

  1. Plaats je Apple Watch op de oplader in de buurt van je iPhone;
  2. Open de Watch-app op je iPhone;
  3. Tik op Algemeen;
  4. Kies ‘software-update’;
  5. Wacht tot de update in beeld verschijnt en begin met downloaden.

Tot slot staan er ook nog twee andere updates klaar voor Apple TV en HomePod. Gebruikers kunnen nu updaten naar tvOS 13.4.6 en HomePod 13.4.6.

Schrijf je in voor onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Wil je nog makkelijker onze artikelen bekijken, download dan de gratis iPhoned-app in de App Store.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu