De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Apple bevestigt: iOS 13.5-bug is opgelost en apps starten weer op

Stijn Wanders
26 mei 2020, 20:47
2 min leestijd
Apple bevestigt: iOS 13.5-bug is opgelost en apps starten weer op

Apple heeft bevestigd dat de recente iOS 13.5-bug is opgelost. Afgelopen tijd verschenen veel klachten van gebruikers die hun apps niet meer konden openen na de update.

Lees verder na de advertentie.

iOS 13.5-bug is opgelost

Sinds de iOS 13.5-update voor verschillende Apple-apparaten verscheen, doken talloze berichten op over een grote bug. De bug zorgde ervoor dat gebruikers bepaalde apps niet meer konden openen. Wanneer zij dit probeerden, verscheen een bericht dat zei: “App wordt niet meer met je gedeeld. Om hem te gebruiken, koop je hem in de App Store.”

ios 13.5-bug opgelost

Apple heeft nu aan TechCrunch bevestigd dat het probleem definitief is verholpen. De fabrikant gaf verder geen toelichting over hoe dit heeft kunnen gebeuren. Verschillende websites impliceren dat de bug te maken had met de ‘Delen met gezin’-functie. Waarschijnlijk zat de fout hierin en ging er iets mis met het verifiëren van de gebruiksrechten van apps.

Eerdere oplossingen

Nog voordat Apple eraan werkte om de bug op te lossen, ontdekten sommige gebruikers hoe ze het probleem konden verhelpen. Nadat ze de getroffen apps verwijderden en opnieuw installeerden, was er niets meer aan de hand. Na de eerste meldingen van de bug heeft Apple als oplossing een groot aantal eerder uitgebrachte app-updates opnieuw aangeboden.

Hoewel we het downloaden van updates altijd aanraden, is dit nu niet meer nodig om de bug te verhelpen. Als het goed is, moet niemand meer last ondervinden van het probleem. Apple zegt dat “het probleem is opgelost voor alle getroffen gebruikers.” Heb jij gek genoeg wel nog last van de bug, laat het ons dan vooral weten in de reacties.

Het is ongebruikelijk dat Apple-updates met zulke grote bugs komen en het is daarom goed om te zien dat Apple het snel heeft opgelost. Waarschijnlijk merkte het bedrijf de fout op door de vele berichten en klachten die online verschenen.

Om voortaan tijdig op de hoogte te zijn van mogelijke bugs en bijbehorende oplossingen, kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief. Je wordt dan dagelijks of wekelijks door ons op de hoogte gehouden van wat er speelt. Download ook de gratis iPhoned-app om het nieuws nog makkelijker te volgen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen