Google Chrome krijgt twee nieuwe functies – en dat is goed nieuws

Yannick Chalkiopoulos
9 december 2022, 13:14
2 min leestijd
Google Chrome krijgt twee nieuwe functies – en dat is goed nieuws

Loopt jouw Google Chrome vaak vast? Of werkt de browser traag? Dan is er goed nieuws: Google Chrome krijgt in de update twee nieuwe functies.

Lees verder na de advertentie.

Twee nieuwe functies geïntroduceerd op Google Chrome

Er zijn bij de update twee nieuwe functies geïntroduceerd op Google Chrome voor Mac: een energie- en geheugenbesparende modus. Met deze functies heb je op Google Chrome meer controle over de geheugencapaciteit en over hoe lang je batterij meegaat.

Geheugenbesparende modus: handig bij het bewerken van video’s

De eerste nieuwe functie is de geheugenbesparingsmodus. Wanneer je deze functie inschakelt wordt er geheugen vrijgemaakt van de tabbladen die op de achtergrond openstaan. Door het geheugen van de tabbladen die je niet gebruikt vrij te maken, komt er meer ruimte vrij voor het tabblad dat je wél gebruikt.

Lees ook: ‘Google Chrome gebruikt op Mac 10 keer zoveel werkgeheugen als Safari

Volgens Google is deze nieuwe functie vooral handig als je intensieve taken aan het doen bent, zoals het bewerken van video’s of het spelen van games. Deze taken hebben vaak veel geheugen nodig, waardoor ze soepeler gaan als de tabbladen op de achtergrond minder geheugen in beslag nemen. Deze tabbladen worden met de nieuwe functie alleen herladen als dat nodig is.

energiebesparing google chrome

Red je batterij met energiebesparingsmodus

De andere handige functie die Google Chrome met de nieuwe update introduceert is de energiebesparingsmodus. Met deze instelling beperkt Chrome automatisch het batterijverbruik zodra je laptop nog maar 20 procent acculading heeft.

Dit houdt in dat achtergrondactiviteiten op Chrome worden verminderd, zodat er minder energie wordt verbruikt. Hetzelfde geldt voor websites met visuele effecten zoals animaties en video’s. Ook deze effecten worden dan verminderd. Op deze manier gaat je batterij weer een beetje langer mee.

Lees ook: ‘Google Chrome gaat veel minder van je MacBook-accu vragen

Nieuwe update Google Chrome snel beschikbaar voor iedereen

De nieuwe Mac-update van Google Chrome komt de komende weken voor iedereen beschikbaar en zal verwerkt worden in versie 108. Loopt jouw Chrome nu nog vaak vast bij het doen van zware taken? Nog even geduld, want de update komt er snel aan.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook
Apple MacBook

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu