‘Google Chrome gaat veel minder van je MacBook-accu vragen’

Lars Paijmans
13 juli 2020, 8:52
1 min leestijd
‘Google Chrome gaat veel minder van je MacBook-accu vragen’

Google Chrome is een van de populairste browsers op de Mac, maar minstens zo berucht over de grote invloed die het heeft op je accuduur. Daar gaat Google nu iets aan doen.

Lees verder na de advertentie.

Google Chrome gaat accugebruik verminderen

Naast Apples Safari is Google Chrome waarschijnlijk de meestgebruikte browser op macOS. The Wall Street Journal schrijft dat Google spoedig met een oplossing komt voor de grote invloed die de browser op je accu heeft.

Want hoewel Chrome snel en stabiel presteert, vraagt het in vergelijking met bijvoorbeeld Safari of Firefox erg veel van het werkgeheugen en de accu van je MacBook.

Google Chrome accugebruik

De verbeteringen moeten ‘de impact op je accu dramatisch verbeteren’ aldus een woordvoerder van Google. Het bedrijf gaat dit doen door goed te kijken naar de tabbladen die je open hebt staan en welke er daadwerkelijk actief gebruikt worden. Door op deze manier inactieve tabbladen te laten sluimeren, vragen deze veel minder van de accu in je MacBook.

Sinds mei blokkeert Chrome al automatisch online advertenties die veel stroom verbruiken. Daarnaast moet er spoedig een update verschijnen die de belangrijkste onderdelen van de browser nog beter laten presteren.

Naast een pluspunt voor je accuduur moeten deze verbeteringen ook bijdragen aan de algehele prestaties die Chrome levert. Naast je accu vraagt de browser namelijk ook relatief veel van het werkgeheugen in computers.

Google zegt druk bezig te zijn met de verbeteringen te testen. Dat moet er voor zorgen dat er eind augustus een update voor Google Chrome verschijnt die deze aanpassingen doorvoert.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen