‘Foxconn test draadloos opladen voor de iPhone 8’
Lars Paymans

Foxconn, een van de belangrijkste iPhone-fabrikanten, zou druk bezig zijn met het testen om de iPhone 8 draadloos opladen te laten ondersteunen. Deze functie staat al jaren hoog op het verlanglijstje van iPhone-gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draadloos opladen iPhone 8 getest

Het gerucht is afkomstig van Nikkei, op basis van anonieme bronnen die dichtbij het productieproces van de 2017 iPhone zou staan. De bron benadrukt dat het vooralsnog puur om tests gaat. Pas als het succes ratio hoog genoeg is, zou Foxconn de iPhone 8 draadloos opladen laten ondersteunen.

Draadloos opladen iPhone 8

Met het succesratio doelt Foxconn op de toestellen die zonder fouten van de band afrollen. Een belangrijk punt, want teveel foutieve toestellen kunnen flink in de winst en productiecapaciteit snijden. Dit zagen we onlangs nog met de gitzwarte iPhone 7, die erg schaars is omdat hij een stuk lastiger is om te produceren. Omdat het hier om een test gaat, is het nog niet zeker of alle modellen van de iPhone 8 deze functie gaan ondersteunen. Zo bestaat de mogelijkheid dat alleen het Plus-model met deze snoerloze oplaadtechniek wordt uitgerust.

Apple is er al jaren aan bezig

Al jaren duiken er geruchten op dat Apple draadloos opladen aan de iPhone wil toevoegen. Niet zo gek ook, want Android-smartphones doen dit al jaren. Dit jaar zijn de geruchten echter flink toegenomen, inclusief een verhaal dat Apple een nieuwe draadloze techniek onderzocht die het opladen op grotere afstanden mogelijk maakt. Daarnaast heeft Apple meerdere malen experts op het gebied van deze techniek aangenomen en zijn er meerdere patenten ingediend.

De iPhone 8 draadloos opladen meegeven zou een mooie extra zijn voor de iPhone die nu al enorm veel veranderingen met zich mee lijkt te brengen. Apple zou voor het display de overstap maken naar OLED, de homeknop verdwijnt en het design zou voornamelijk van glas worden gemaakt. Functies als de Touch ID-sensor en de camera zouden in het display verwerkt worden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.