‘Apple onderzoekt draadloos opladen voor de iPhone 8’

Lars Paijmans
7 september 2016, 12:15
1 min leestijd
‘Apple onderzoekt draadloos opladen voor de iPhone 8’

Een iPhone die draadloos opladen ondersteunt lijkt dichterbij dan ooit. Apple zou actief op zoek zijn naar een leverancier die in staat is om deze techniek voor de iPhone 8 mogelijk te maken.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple iPhone 8 draadloos opladen actief onderzocht’

Volgens Economic Daily News heeft Apple de fabrikant MediaTek verzocht om voorbeelden van chips op te sturen die draadloos opladen mogelijk maken. Dit sluit aan bij eerdere geruchten over Apples onderzoek naar een nieuwe techniek die draadloos opladen op grotere afstanden ondersteunt dan nu het geval is.

Apple iPhone 8 draadloos opladen

Het gerucht van spreekt over een ‘back cover’ die draadloos opladen mogelijk maakt. Hierbij is het de vraag of het over de achterkant van de iPhone gaat, of dat Apple een nieuwe case ontwikkelt waar de techniek in verwerkt zit. Net zoals de Smart Battery Pack kun je deze los aanschaffen.

Het is aannemelijker dat Apple deze hoesjes wil onderzoeken, zodat de techniek later dit jaar in de iPhone 8 van 2017 verwerkt kan worden. De afgelopen maanden heeft Apple verschillende experts aangenomen op het gebied van draadloos opladen.

Draadloos opladen op lange afstand

Door draadloos opladen op lange afstand mogelijk te maken heeft de iPhone van 2017 er weer een indrukwekkende nieuwe functie bij. De mogelijkheid om je iPhone draadloos op te laden wordt bovendien steeds belangrijker, omdat de iPhone 7 geen koptelefoonaansluiting meer heeft.

Je zult je koptelefoon dus op de Lightning-poort moeten verbinden. Dit betekent dat je de iPhone niet meer op kunt laden terwijl je naar muziek luister met een (bedraadde) koptelefoon. Door je iPhone draadloos op te laden kan dit probleem omzeild worden. Alle geruchten die de afgelopen maanden zijn verschenen wijzen allemaal naar een revolutionaire nieuwe iPhone in 2017.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen