Apple verlangt twee miljard van Samsung: ‘Dat is waanzinnig overdreven’

Wouter Nijsen
2 april 2014, 13:28
1 min leestijd
Apple verlangt twee miljard van Samsung: ‘Dat is waanzinnig overdreven’

Apple en Samsung zijn in de rechtszaal als water en vuur. Al jarenlang strijden de twee grootmachten in verschillende patentzaken om hun gelijk. In de meest recente zaak lopen de spanningen hoog op en gaat het om fikse bedragen.

Lees verder na de advertentie.

apple en samsung

Apple eist in de huidige rechtszaak een bedrag van in totaal twee miljard dollar van Samsung voor inbreuk op vijf patenten van de Amerikaanse telefoonfabrikant. Het bedrijf uit Cupertino verlangt 40 dollar (omgerekend 29 euro) compensatie per verkocht Samsung-apparaat.

Dat vindt Samsung zwaar overdreven, zo schrijft techsite Recode. Zo zouden de patenten die Apple in bezit heeft lang niet zo belangrijk zijn als het bedrijf doet voorkomen, laat Samsungs topadvocaat weten.

Apple en Samsung doen aan moddergooien

Het Zuid-Koreaanse bedrijf vangt niet alleen de klappen ook, ze deelt ze ook uit. Zo zou Apple twee patenten van Samsung gebruikt hebben. Natuurlijk ontkent de maker van de iPhone dit weer. Dit alles zorgt voor een hoop moddergegooi in de rechtszaal. Advocaat John Quinn van Samsung laat geen spaan heel van het bedrijf van CEO Tim Cook. “Ik ga bewijzen dat het bedrag van twee miljard dollar waanzinnig overdreven is”, zo beloofde de advocaat aan de jury.

Volgens Quinn gebruikt Apple vier van de vijf patenten zelf niet eens. Deze zouden er volgens de advocaat daarom met de haren bij geplukt zijn. “Dit is niets meer dan een aanval op Android.” Apple en Samsung zijn al jarenlang verwikkeld in patentzaken. Zowel de Galaxy als de iPhone zouden allebei elementen van elkaar overgenomen hebben, stellen beide partijen. Meestal trekt Apple aan het langste eind.

Het laatste Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu