De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Apple cancelt AirPower: oplaadmat definitief geschrapt

Michel van 't Klaphek
29 maart 2019, 21:09
2 min leestijd
Breaking
Apple cancelt AirPower: oplaadmat definitief geschrapt

Verheug jij je op de AirPower? Dan hebben we slecht nieuws voor je. Apple heeft de draadloze oplaadmat namelijk geschrapt. De AirPower komt dus definitief niet meer uit.

Lees verder na de advertentie.

AirPower geannuleerd: oplaadmat definitief geschrapt

Het nieuws komt als donderslag bij heldere hemel. Zo’n anderhalf jaar nadat de oplaadmat werd aangekondigd, blijkt hij definitief niet meer uit te komen. ‘Na een hoop moeite hebben we moeten concluderen dat de AirPower niet aan onze kwaliteitseisen voldoet’, zo schrijft een woordvoerder in een e-mail die in handen is gekomen van TechCrunch.

airpower

‘We hebben het project daarom geschrapt. Onze welgemeende excuses aan klanten die lang naar de release hebben uitgekeken’ vervolgt de brief. ‘Toch hebben we vertrouwen in de toekomst, die volgens ons draadloos is.’

De AirPower werd voor het eerst in 2017 aangekondigd, gelijktijdig met de iPhone X. Apple beloofde de beste oplaadmat ooit te maken, maar het bleef uiteindelijk dus bij beloftes. De AirPower werd namelijk keer op keer uitgesteld.

Volgens bronnen van TechCrunch heeft dit te maken met technische problemen. Zo zou de mat last hebben van oververhittingsproblemen, omdat de spoelingen te dicht op elkaar zaten. Verder gebruikte de AirPower niet de standaard Qi-oplaadtechniek, maar een ander soort technologie.

Onverwachts

De draadloze oplaadmat had genoeg ruimte om zowel je iPhone, Apple Watch als AirPods gelijktijdig op te laden. Het nieuws verschijnt op een opvallend tijdstip, omdat er de laatste regelmatig hints naar de oplader verschenen. Zo sierde de AirPower onlangs nog het doosje van de nieuwe AirPods.

Wel was het opvallend dat we bij de onthulling van deze oordopjes niks over de oplaadmat hoorden. De AirPower groeide zo langzamerhand uit tot een gimmick, omdat we maar niks hoorden over een releasedatum. Toch had vrijwel niemand verwacht dat het product definitief geschrapt zou zijn.

Het is nog niet bekend of Apple ooit nog een draadloze oplader gaat ontwikkelen, al hint de verklaring hier wel naar. Neem in de tussentijd een kijkje bij de beste AirPower-alternatieven, zodat je alsnog draadloos kunt opladen.

Lees meer over AirPower

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPower
Apple AirPower

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu