AirPower duikt opnieuw op: AirPods 2019-doosje toont draadloze oplader

26 maart 2019, 13:02
2 min leestijd
AirPower duikt opnieuw op: AirPods 2019-doosje toont draadloze oplader

Ook tijdens het Apple TV Plus-event schitterde de AirPower door afwezigheid. Terwijl een release verder weg lijkt dan ooit, is de draadloze oplaadmat toch afgebeeld op het doosje van de tweede generatie AirPods.

AirPower te zien op AirPods 2019-verpakking

De AirPower groeit langzaam uit tot een grote gimmick van Apple. De draadloze oplaadmat werd in 2017 al aangekondigd, maar heeft het levenslicht nog steeds niet gezien. Toch was een release tijdens het event van afgelopen maandag niet verrassend geweest. Zo zijn er meerdere aanwijzingen in de broncode van iOS 12.2 gevonden dat een AirPower-release aanstaande is.

In de week voorafgaand aan de keynote onthulde Apple al de verbeterde AirPods 2019. Nu de eerste exemplaren van de nieuwe AirPods geleverd worden, zijn er opnieuw verwijzingen naar de draadloze oplader gevonden. Waar de AirPower vorig jaar op de iPhone XS-verpakking te zien was, is deze nu ook op de AirPods 2019-verpakking afgebeeld.

Het gaat om de verpakking van de nieuwe draadloze oplaadcase, die ook los verkrijgbaar is. Hier is ook een tekst op te vinden waarin wordt vermeld dat deze oplaadcase werkt met de AirPower en andere Qi-gecertificeerde adapters. Gek genoeg zitten deze AirPower-verwijzingen niet op het doosje waar zowel de nieuwe AirPods als de draadloze oplaadcase in zitten.

AirPower AirPods 2019 verpakking

Software klaar voor AirPower-release

Inmiddels is het dossier van de AirPower vooral erg verwarrend, en blijft het onduidelijk of de draadloze oplader ooit nog op de markt komt. Als dat toch gebeurt, is Apples software er in ieder geval klaar voor. Alle iPhones die draadloos opladen ondersteunen (de iPhone 8 en nieuwer) zijn vanaf iOS 12.2 in staat om te herkennen wanneer twee apparaten op een draadloze oplader liggen.

Deze functie is speciaal bedoeld voor AirPower, de oplaadmat waar je meerdere apparaten tegelijk op kunt opladen. Op het scherm van je iPhone kun je vervolgens zien hoe vol de accu’s van deze apparaten zitten. Ook is er in iOS 12.2 toegevoegd dat het grootste apparaat dat op dat moment opgeladen wordt, laat zien hoe vol de andere apparaten zijn.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu