Apple AirPower

Redactie Gepubliceerd: 1 maart 2019,
bijgewerkt: 28 maart 2024

AirPower: alles over Apples geannuleerde draadloze oplaadmat

De AirPower is Apples draadloze oplaadmat die het bedrijf twee jaar na de onthulling annuleerde. Hiermee kon je meerdere Apple-producten tegelijk draadloos opladen. De AirPower zou nooit verschijnen. Op deze pagina lees je alles over de AirPower.

De AirPower was een draadloze oplader die onder meer werkt met de iPhone XS, iPhone X, 8 en 8 Plus. Oudere iPhone-modellen ondersteunen draadloos opladen niet. Bovendien kon je hier ook de Apple Watch Series 3 en Series 4 en de vernieuwde AirPods gemakkelijk mee opladen.

Hiervoor leg je de apparaten simpelweg op de mat. Op je iPhone verschijnt een overzicht met de accustatus van al je devices. Op deze manier heb je geen adapter meer nodig en kost je devices tegelijk opladen geen moeite.

Lees verder na de advertentie.

AirPower

3-in-1 oplader

Voor de oplaadmat maakt Apple gebruik van de Qi-standaard om apparaten zonder ze aan te sluiten op te laden. Deze technologie wordt al jarenlang door meerdere fabrikanten gebruikt.

Er zijn dan ook verschillende oplaadmatten met Qi-standaard op de markt gebracht. Het fijne aan de AirPower is echter dat het een 3-in-1 oplaadmat zou zijn, doordat je er je iPhone, AirPods en Apple Watch tegelijkertijd mee op kan laden.

AirPower geannuleerd

De AirPower werd tijdens het Apple-event in september 2017 aangekondigd door Apple-ceo Tim Cook. Toen werd de oplaadmat slechts kort getoond, en verwacht werd dat deze tijdens het Apple-event in september 2018 daadwerkelijk zou worden gepresenteerd. Dit gebeurde niet, waardoor de oplaadmat keer op keer niet werd aangekondigd.

Op vrijdagavond 29 maart hakte Apple de knoop door: de AirPower werd geannuleerd en zou nooit meer uitkomen. Een exacte reden is niet duidelijk, maar waarschijnlijk zou het niet gelukt zijn om een oplader te maken van dit formaat waar je drie apparaten gelijk op kunt leggen. Dit zou voor teveel hitteproblemen zorgen.

Door technische problemen was het bedrijf genoodzaakt om het product keer op keer uit te stellen, zodat hij nu bijna anderhalf jaar na de aankondiging nog steeds niet is verschenen. Ondanks verwijzingen in de code van de iOS 12.1-bèta en in de verpakking van de iPhone XS en iPhone XR en AirPods 2019, zou de AirPower nooit verschijnen.

Apple zou moeite hebben om oververhitting van het apparaat te voorkomen. De meeste andere draadloze laders kunnen slechts één apparaat aan. Doordat de AirPower drie apparaten tegelijk van stroom moet kunnen voorzien, wordt de mat erg warm. Dit zorgt op den duur voor problemen, waarop Apple de oplader slimmer moest maken.

De AirPower zou daarom op een aangepaste versie van iOS draaien. Deze software in combinatie met een speciale chip houden de temperatuur in de gaten en verdelen de stroom gelijkmatig over de apparaten die op de mat liggen. De AirPower is daarmee onderdeel van Apples visie dat de toekomst draadloos is, en biedt mensen de kans om nooit meer een oplaadpoort te hoeven gebruiken. Een project dat te ambitieus bleek voor Apple. AirPower komt er niet meer, maar wie weet komt het bedrijf ooit nog met een alternatief.

Apple AirPower specs

Formaat

Gewicht 2000 gram

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Apple AirPower

Heb jij dit Apple product en wil je jouw ervaring delen? Laat hier je review achter en geef aan wat je goed en minder goed vindt. Handig voor bezoeker die nog twijfelen en ervaringen van mede Apple-fans willen lezen.

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu