5G kun je beter uitzetten op je iPhone – dit is waarom

Yannick Chalkiopoulos
24 juli 2023, 13:00
3 min leestijd
5G kun je beter uitzetten op je iPhone – dit is waarom

Met 5G heb je enorm snel internet op je iPhone, maar de functie heeft ook nadelen. Wij vertellen je waarom je 5G beter kunt uitzetten op je iPhone én hoe je dat doet.

Lees verder na de advertentie.

Snel internet op je iPhone met 5G

Heb je een iPhone 12 of nieuwer? Dan kun je gebruik maken van het 5G-netwerk. Met 5G heb je enorm snel internet op je iPhone, mits je de functie hebt ingeschakeld. De afgelopen jaren is 5G in heel Nederland beschikbaar gekomen, waardoor je bij vrijwel alle grote providers terecht kunt voor het snelste mobiele internet.

Lees ook: ‘iPhone krijgt pas in 2023 door Apple ontwikkelde 5G-modem’

Het grote voordeel van 5G is natuurlijk de snelheid van het mobiele netwerk. Toch brengt de nieuwe internetgeneratie ook een aantal nadelen met zich mee. In bepaalde situaties is het daarom verstandig om 5G uit te zetten op je iPhone. Dit is waarom.

iPhone 5g

5G uitzetten op je iPhone

Het belangrijkste nadeel van 5G is dat de batterij van je iPhone sneller leeg gaat. De 5G-functie kost namelijk meer energie, waardoor je minder lang met de accu van je iPhone doet. Het is daarom verstandig om 5G uit te zetten op je iPhone als je bijvoorbeeld langere tijd onderweg bent. Vaak is 4G snel genoeg en je doet dan wat langer met je iPhone. Het uitzetten van 5G op je iPhone gaat als volgt:

  1. Ga naar ‘Instellingen’ op je iPhone;

  2. Tik op ‘Mobiel netwerk’;

  3. Kies voor ‘Opties mobiele data’;

  4. Ga naar ‘Gesprekken en data’;

  5. Schakel ‘4G’ in.

Hier heb je het beste 5G-bereik

Woon je in een gebied waar je niet altijd 5G ontvangt? Kies dan voor ‘5G automatisch’. Je iPhone probeert dan alleen met het 5G-netwerk te verbinden als dat beschikbaar is. Wanneer je kiest voor ‘5G’ in een gebied met slecht bereik, blijft je iPhone continu zoeken naar het 5G-netwerk. Dat kost veel energie, waardoor de batterij van je iPhone enorm snel leeg gaat.

Lees ook: 5G-woordenboek: dit betekenen straling, latency en andere begrippen

Op deze site kun je checken of je in een gebied woont met voldoende 5G-bereik. Je ziet dan per provider de dekking van mobiel internet over heel Nederland. De paarse kleur is het 5G-netwerk. Woon je in een gebied met weinig paarse lijnen? Dan heb je waarschijnlijk minder snel toegang tot het 5G-netwerk.

Nederland 5g
Mobiel internet van Vodafone in Nederland.

Deze iPhones hebben 5G

Zie je geen optie voor 5G staan bij de instellingen van je iPhone? Dan is het goed mogelijk dat je iPhone nog geen ondersteuning heeft voor 5G. Het is sinds de iPhone 12 mogelijk om te verbinden met het 5G-netwerk. De iPhone SE (2022), iPhone 13 en iPhone 14 hebben eveneens 5G-ondersteuning.

Heeft jouw iPhone geen optie om met 5G te verbinden? Of ben je op zoek naar een nieuwe telefoon? De iPhone 14 Pro is de beste iPhone van dit moment. Als je een grotere telefoon zoekt is de iPhone 14 Pro Max de juiste keuze. Bekijk de beste prijzen in onze prijsvergelijker, zodat je zeker weet dat je de laagste prijs betaalt!

Apple iPhone 14 Pro prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 54,50 p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 1.039,-

Bekijk beste prijs

Apple iPhone 14 Pro Max prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 61,50 p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 1.119,-

Bekijk beste prijs
Bron: Macwelt
Bronnen afbeeldingen: EverythingApplePro, NPerf
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu