Twyp van ING: 4 zaken die je moet weten over deze betaal-app

12 januari 2016, 12:23
2 min leestijd
Twyp van ING: 4 zaken die je moet weten over deze betaal-app

ING heeft een nieuwe app gelanceerd in de App Store. Twyp (een afkorting voor The Way You Pay) laat je simpelweg geld overmaken via een telefoonnummer.

Lees verder na de advertentie.

Geld overmaken via je smartphone is soms net iets te veel gedoe. Stel dat je vrienden terug wil betalen die het avondeten de vorige dag hebben voorgeschoten, dan moet je ze eerst om hun IBAN-nummer vragen, zij moeten ‘m opzoeken en naar jou sturen, dan moet je inloggen en daarna kun je pas geld overmaken. Dat kan makkelijker, dacht ING. Lees in de volgende punten hoe de bank dat doet.

1. Iedereen kan Twyp gebruiken

Twyp is er voor iedereen, niet alleen voor klanten van ING. De app is in wezen een digitale portemonnee, die je steeds aanvult vanaf je bank. Dat werkt gewoon via iDeal of een creditcard, of je nou lid bent bij ING of bij een andere bank. Dat aanvullen gaat simpel, je bepaalt zelf het bedrag en als je later niets meer met de app blijkt te doen, dan kun je het restant laten terugstorten.

2. Een account aanmaken

Om Twyp te gebruiken heb je een account nodig. Daarvoor heeft de app je telefoonnummer nodig, waarna je een sms krijgt om de registratie rond te maken. Je noteert je naam en e-mailadres en maakt een speciale code aan, waarmee je in het vervolg inlogt. Na het aanmaken van een account kun je direct beginnen. Handige tip: druk op het hoofdscherm van de app rechtsonder op de blauwgroene knop om contacten te synchroniseren.

“Twyp lost het ongemak op dat mensen ervaren als ze elkaar na bijvoorbeeld een avondje uit geld verschuldigd zijn”, zegt Heidi van Eijk, directeur bankzaken bij ING. “Je hoeft geen lange bankrekeningnummers uit te wisselen, met Twyp zoek je gewoon in je contactenlijst. Op basis van het telefoonnummer maak je geld naar elkaar over.”

3. Chatten en betalentwyp

Naast een handige betaal-app, kun je met Twyp ook chatten. Zo kun je met vrienden (één op één) praten en afspreken hoeveel de ander nog verschuldigd is. Vanuit het chatvenster kunnen gebruikers dan direct geld overmaken.

Dat betalen is eveneens simpel, maar de kanttekening is wel dat de desbetreffende vriend ook Twyp moet hebben. Dat betekent dat het gemak van de app pas slaagt als veel mensen er van gebruikmaken. Vanuit het chatvenster betaal je contacten direct. Je vult een bedrag in en bevestigt met je persoonlijke code.

4. Promotie

Als je eenmaal geld op Twyp hebt staan en je vrienden zijn aan boord, dan is het supersimpel om geld over te maken. Het aanvullen is nog steeds wel een klein beetje gedoe en zou misschien simpeler zijn als hij automatisch naar een bedrag aanvult onder een bepaald bedrag. Maar op deze manier houd je zelf in de gaten waar je geld blijft. Hou er ook rekening mee dat ING mail-adressen, contacten en transactiedata kan gebruiken voor ‘promotionele doeleinden’.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu