Leuk voor de herfstvakantie: proefjes doen met Google Science Journal
Erwin Vogelaar
Science Journal van Google

Science Journal van Google

Gratis

Onze score

8,5

Google Science Journal is nu ook beschikbaar voor iOS. Dit betekent een herfstvakantie vol leuke proefjes via de sensoren van je iPhone.

Google Science Journal nu voor iOS

Google heeft zijn Science Journal gepubliceerd in de App Store. Deze toffe app is vorig jaar al voor Android uitgebracht en geeft kinderen de mogelijkheid om talloze proefjes uit te voeren via de sensoren van een iPhone of iPad. De bevindingen worden direct overzichtelijk bijgehouden in de app.

Kinderen leren het beste door te doen en daar komt het idee voor deze app vandaan. Het is met Science Journal heel makkelijk om opnames te maken van situaties via de sensoren van de iPhone. Voorbeeld door licht of geluid op verschillende plekken te meten, of de snelheid van de beweging van het toestel bij te houden. Ook luchtdruk en andere metingen zijn te doen met de app.

google science journal

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De bevindingen houd je bij in projecten, waar overzichtelijk alle opgenomen data in grafieken wordt geplaatst. Een nadeel is dat de app op iOS (nog) geen Nederlands ondersteund. Het is dus nodig om in ieder geval een beetje Engels te kunnen. Hopelijk rolt Google binnenkort meer taalopties uit, want het zou de app een stuk toegankelijker maken. De Android-versie ondersteunt wel Nederlands.

Bij het opstarten van de app moet je verschillende permissies geven. Zo is een permissie om de microfoon te gebruiken nodig om geluid in je omgeving te meten. Toegang tot je camera is nodig om licht in je omgeving te meten en om foto’s aan je notities toe te voegen. Ook wil de app toegang tot je fotobibliotheek om bijvoorbeeld bestaande foto’s aan je experimenten toe te voegen.

Science Journal by Google downloaden

Science Journal is gratis te downloaden in de App Store via onderstaande link. Voor de app heb je 29,5MB vrije ruimte nodig en iOS 9.3 of nieuwer.

Download Science Journal by Google in de App Store (gratis)

Science Journal van Google

Google LLC

8,2 (47 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.