Begin het schooljaar goed met de 10 beste studie-apps
Lars Paymans

Je wilt er waarschijnlijk nog niet aan geloven, maar de scholen zijn vanaf vandaag weer begonnen. Begin je jaar goed met onze selectie met beste school-apps voor je iPhone, iPad en Mac.

De beste school-apps voor iPhone, iPad en Mac

Je iPhone, iPad of Mac(Book) is je beste vriend als het op studeren aankomt, al moet je hier wel de juiste apps voor installeren. De App Store staat vol met zogenaamde ‘studie-apps’, maar slechts een aantal zijn de moeite van het installeren waard. Zet onderstaande school-apps op je iOS-apparaat en je bent er zeker van dat je klaar bent om je grijze massa weer een jaar lang aan het werk te zetten.

school apps

1. Google Inbox

Als je veel aan de slag gaat met e-mail, bespaart Google Inbox je heel wat tijd en frustraties. De app is een slimme versie van Gmail en bundelt mailtjes op basis van inhoud. Zo staan alle reclames bij elkaar en zie je ook meteen welke financiële mails direct je aandacht nodig hebben. Koppel simpelweg je Gmail-adres aan Inbox om je mailbox in kwestie van seconden op te ruimen.

De app is zowel op iPhone als iPad beschikbaar, terwijl je op de Mac de webversie voldoet om op iedere locatie je mails te lezen en beantwoorden. De app bevat daarnaast een handige ingebouwde takenlijst, zodat je snel een document naar jezelf kunt versturen zodat je er naast je Mac ook op je iPhone bij kunt.

→ Download Inbox by Gmail in de App Store (gratis)

Inbox van Gmail

Google, Inc.

6,0 (11 reviews)
Gratis via App Store

2. Things 3

Takenlijst-apps zijn er in alle soorten en maten, maar als je echt een app wil waar je heel je studie van kan genieten, dan is het Things 3. Deze (prijzige) app is de taken-app der taken-apps. Met een overzichtelijk design, slimme integraties in de iOS-kalender, synchronisatie en indeling kun je hier al je to do’s in kwijt. Ongeacht of ze voor nu relevant zijn of je ze ooit nog een keer wil doen. Het enige obstakel is de hoge prijs, en het feit dat je de app los moet kopen op zowel de iPad, iPhone en Mac.

→ Download Things 3 in de App Store (10,99 euro)

Things 3

Cultured Code GmbH & Co. KG

8,0 (11 reviews)
€10,99 via App Store

3. Scannable

Steeds meer studies zijn volledig digitaal, maar de kans is groot dat je vroeg of laat toch een geprint papiertje tegenkomt dat je moet bewaren. Bespaar jezelf de moeite om deze in je tas te proppen en scan deze in met Scannable. De gratis app herkent het papier en scant deze vervolgens automatisch in, waarna de leesbaarheid ervan verbeterd wordt. Zo heb je het formulier altijd op zak en is het niet erg dat er een kreuk/scheur in het blad komt.

→ Download Scannable in de App Store (gratis)

Evernote Scannable

Evernote

9,0 (48 reviews)
Gratis via App Store

4. iA Writer

In onze Oogappels-rubriek bespraken we al dat iA Writer wat ons betreft de ultieme app is om geconcentreerd een tekst uit te werken. De app heeft een minimalistisch design, zodat je niet afgeleid wordt. Daarnaast wordt alles gesynchroniseerd met de cloud, waardoor je automatisch toegang hebt tot al je documenten op je iPhone, iPad en Mac. De donkere modus geeft bovendien rust aan je ogen als je in het holst van de nacht nog aan je essay moet werken.

→ Download iA Writer in de App Store (4,49 euro)

iA Writer

Information Architects GmbH

10,0 (1 reviews)
€5,49 via App Store

5. Google Keep

Je notities op een overzichtelijke manier bewaren is een hele opgave, zeker als je foto’s, takenlijsten en snelle schrijfsels moet bundelen. Google Keep schept orde in deze chaos met een overzichtelijke app waarin je al deze verschillende soorten notities kunt opslaan.

Een handige bijkomstigheid is dat je verschillende mensen aan een notitie kunt koppelen, zodat je tegelijk aan hetzelfde document werkt. Handig voor een takenlijst waarin ieder groepslid afzonderlijk kan afvinken welke delen van het project al volbracht zijn. Deze info wordt vervolgens automatisch gesynchroniseerd op de iPhones van alle andere leden.

→ Download Google Keep in de App Store (gratis)

Google Keep

Google, Inc.

9,0 (3 reviews)
Gratis via App Store

school apps

6. Photomath

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: een app die alle rekensommen voor jou oplost. Photomath bewijst dat het kan: richt simpelweg je iPhone op een bladzijde met rekensommen en de app geeft je automatisch te correcte uitkomst. De app heet moeite met het lezen van handschriften, dus in dat geval zul je het toetsenbord moeten gebruiken. Voor digitale of geprinte rekensommen werkt de app echter uitstekend en erg snel.

→ Download Photomath in de App Store (gratis)

Photomath

Photomath, Inc.

9,0 (12 reviews)
Gratis via App Store

7. iStudiez Pro

Een van de populairste school-apps is al jaren iStudiez Pro. De app heeft zo’n beetje alles in huis wat je van een moderne agenda mag verwachten. Je kunt gemakkelijk je gegevens van Apples Kalender- of Google Agenda importeren, en heeft daarnaast cijferlijsten, overzichten voor leraren en lessen en meer. Er is ook een handige Apple Watch-app aanwezig, zodat je met een blik op je pols weet waar je heen moet en welke afspraken je hebt staan.

→ Download iStudiez Pro in de App Store (3,49 euro)

iStudiez Pro Legendary Planner

iStudiez Team

0,0 (0 reviews)
€3,49 via App Store

8. Sleep Cycle

Een goede nachtrust is belangrijk als je jezelf wil concentreren, en precies daar helpt Sleep Cycle een handje bij. De app analyseert je slaap op basis van je beweging en geluid en beoordeelt iedere ochtend je slaapkwaliteit. Zo weet je na een tijdje op welke dagen van de week je het actiefst bent, en wanneer het misschien slim is om een paar uur eerder naar bed te gaan. Bovendien heeft Sleep Cycle een slimme wekker, die je op het beste moment wakker maakt.

Lees ook: Sleep Cycle is de beste wekker en slaaptracker voor iOS

→ Download Sleep Cycle in de App Store (gratis)

Sleep Cycle alarm clock

Northcube AB

9,0 (579 reviews)
Gratis via App Store

9. Google Drive

Google Drive is een ideaal hulpmiddel als je met een groep aan een project werkt. Je documenten kun je er gemakkelijk naar uploaden, zodat je er op ieder apparaat bij kunt. Zelfs als je in je eentje aan bestanden werkt, is dit een handige manier om er zeker van te zijn dat je essays en andere documenten veilig opgeslagen zijn. Zo heb je altijd een back-up als er iets misgaat met je MacBook of iPad.

→ Download Google Drive in de App Store (gratis)

Google Drive - online bestands

Google, Inc.

9,0 (705 reviews)
Gratis via App Store

10. Forest

Als je moeite hebt met concentreren moet je Forest eens proberen. Deze app koppelt een spelelement aan je studiesessies, zodat je (hopelijk) langer geconcentreerd aan de slag blijft gaan. Iedere keer als je begint met studeren plant je een boom, die blijft groeien tot je je iPhone weer oppakt. Zo leg je na verloop van tijd een heel bos aan met kleinere en (hopelijk ook) grotere bomen, terwijl je in een tabel kunt zien hoe geconcentreerd je de afgelopen tijd te werk bent gegaan.

→ Download Forest in de App Store (2,29 euro)

Forest - Stay focused

SEEKRTECH CO., LTD.

9,0 (3 reviews)
€2,29 via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.