Beste apps van 2017: HQ

Rutger Otto
27 december 2017, 19:21
2 min leestijd
Beste apps van 2017: HQ
HQ Trivia

HQ Trivia

Gratis

Reviewscore

8,5

Ook in 2017 verschenen er weer ontelbaar veel nieuwe apps. iPhoned pakt het dit jaar anders aan en laat iedere redacteur één app uitkiezen. Dit zijn wat ons betreft de allerbeste iOS-apps van het jaar. Vandaag is Rutger aan de beurt met HQ.

Lees verder na de advertentie.

Twee keer per dag een quiz

Wanneer worden we nu echt nog verrast door een app die iets compleet nieuws doet? Ik kan er dit jaar één opnoemen: HQ. In november schreef ik dat er met HQ eindelijk weer een apps is uitgekomen waarvan je had gewild dat je hem zelf had bedacht. Daar sta ik nog steeds achter.

HQ is een triviaquiz met twee maal per dag een uitzending. De Amerikaanse app zendt uit op Amerikaanse tijden, maar de vroegste valt vrij gunstig om 21.00 uur Nederlandse tijd. De latere is om 03.00 uur. Iedereen kan gratis meedoen. Heb je na twaalf vragen alle antwoorden goed, dan win je een deel van de prijzenpot.

Lees ook: HQ is de spannendste nieuwe app in jaren

beste ios-apps 2017

Meedoen om te winnen

Een app als HQ was er nog niet. Het is een wonder dat het werkt, maar het werkt. De jeugd kijkt steeds minder tv op vaste tijden, maar een interactieve quiz waar geld is te verdienen, lijkt reden genoeg om twee keer per dag op vaste uren in te haken. Immers: terugkijken kan niet (hoewel mensen de quiz opnemen en op YouTube publiceren) en als je niet meespeelt kun je niet winnen.

De app is gigantisch gegroeid in slechts een maand. Deden er eind november zo’n 120.000 mensen mee, zijn dat er nu regelmatig 600.000. De dagelijkse prijzenpot is verhoogd van duizend naar doorgaans 1500 dollar per keer. Toch blijft er genoeg te verdelen, want vaak worden de vragen zo moeilijk, dat er slechts tientallen spelers overblijven van de honderdduizenden deelnemers aan de start.

Ook interessant: iPhoned kiest de 12 beste iOS-apps van 2017

Scoor jij altijd goed met quizzen, dan mag je HQ eigenlijk niet missen. De vragen zijn af en toe wel heel Amerikaans, dus soms moet je een gokje wagen. Wanneer springt het eerste Nederlandse merk in op dit idee?

Download HQ in de App Store (gratis)

HQ Trivia

Intermedia Labs

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu