iPhoned kiest de 12 beste iOS-apps van 2017

Erwin Vogelaar
26 december 2017, 16:11
4 min leestijd

Wat zijn er afgelopen jaar weer veel nieuwe apps in de App Store verschenen. Wij kiezen voor jullie de beste iOS-apps van 2017 uit.

Lees verder na de advertentie.

iPhone kiest uit: beste iOS-apps 2017

Er wordt wel eens gezegd dat apps dood zijn, maar 2017 bewees het tegendeel. Er zijn namelijk stapels goede nieuwe apps in de App Store verschenen. Zowel handige tools als fantastische games. Wij kijken terug naar waar we het afgelopen jaar het meest van genoten hebben en waar we niet meer zonder kunnen. Dit zijn volgens ons de beste apps van 2017.

1. Grootste innovatie

HQ

HQ was de grote verrassing dit jaar. De makers van Vine zijn een moderne quizshow gestart, waarbij de quizmaster live naar je smartphone wordt gestreamed en je samen met honderdduizenden anderen speelt. Elke dag maak je kans op geld, maar heb je genoeg kennis om zover te komen? Het concept is goed, de techniek erachter (ondanks de lag) indrukwekkend en de app weet ons elke dag weer te verleiden een poging te wagen.

beste ios-apps 2017

Download HQ in de App Store (gratis)

HQ Trivia

Intermedia Labs

Gratis via App Store

Runner-up: Nude

De app Nude plaatst jouw naaktfoto’s automatisch in een kluis. Zo krijgt niemand deze gevoelige foto’s per ongeluk op je telefoon te zien.

Download Nude in de App Store (gratis)

Nude App

HEXA, INC.

€ 9,99 via App Store

2. Mooiste nieuwe app

Apollo

Er staan veel Reddit-apps in de App Store en ook Reddit zelf doet zijn best, maar geen app is zo goed als Apollo. Dit is niet verbazend, want de Apollo is gemaakt door iemand die bij Apple heeft gewerkt. De app is vanaf de grond af opgebouwd om de beste Reddit-ervaring voor een iPhone te zijn, en dat is gelukt. Apollo is mooi en fijn om te gebruiken. Als het kon, zouden we de app een upvote geven.

Download Apollo in App Store (gratis)

Apollo for Reddit

Christian Selig

Gratis via App Store

Runner-up: RememBear

Wachtwoordmanager RememBear is ook een prettige verschijning, door de combinatie van een minimalistisch design met leuke beren. Wat wil je nog meer?

Download RememBear in de App Store (gratis)

RememBear: Password Manager

TunnelBear, LLC

Gratis via App Store

3. Beste iOS-game

Gorogoa

Hoewel Gorogoa best laat in het jaar is uitgebracht, is het één van de beste games die ooit voor iOS is verschenen. Het is een origineel puzzelspelletje, waarin je vlakken verschuift om problemen op te lossen en het verhaal te vertellen. De game zit subliem in elkaar en moet je echt ervaren hebben. Gorogoa bewijst dat games niet vast zitten in bestaande genres, maar dat echte originaliteit nog mogelijk is.

Download Gorogoa in de App Store (5,49 euro)

Gorogoa

Annapurna Interactive

€ 4,99 via App Store

Runner-up: The Witness

Als runner-up kiezen we nog een puzzelgame, want we kunnen niet terugkijken op dit jaar zonder het sublieme The Witness te noemen.

Download The Witness in de App Store (10,99 euro)

The Witness

Thekla, inc.

€ 9,99 via App Store

4. Beste app uit Nederland

Hidden Folks

Uit Nederland kwam dit jaar de fantastische game Hidden Folks, vol interactieve zoekplaatjes met een unieke stijl. Het is onder andere leuk om alle elementen in deze zoekplaatjes aan te tikken, om zo de met een stem opgenomen geluidjes te horen. De game is Apple ook opgevallen, want Hidden Folks is door het bedrijf uitgeroepen tot beste iPad-game van 2017. Dat snappen we goed.

Lees ook ons interview: Hoe Hidden Folks Apples game van het jaar werd

Download Hidden Folks in de App Store (3,49 euro)

Hidden Folks

Adriaan de Jongh

€ 4,99 via App Store

Runner up: Owy

Deze app laat je een lijstje bijhouden met dingen die je hebt uitgeleend. De app stuurt ook herinneringen dat je de spullen nog niet terug hebt.

Download Owy in de App Store (gratis)

Owy

Jordy Sinke

Gratis via App Store

5. Best gebruik van augmented reality

IKEA Place

Dit was ook het jaar van augmented reality met de launch van ARKit. Hoewel er eigenlijk maar weinig echt nuttige apps uit zijn voortgekomen, is IKEA Place duidelijk de tofste. Met de app plaats je meubels alvast virtueel in je woning, zodat je weet of het goed staat.

https://www.youtube.com/watch?v=-xxOvsyNseY

Download IKEA Place in de App Store (gratis)

IKEA Place

Inter IKEA Systems B.V.

Gratis via App Store

Runner-up: Pokémon GO

Pokémon GO is natuurlijk niet nieuw dit jaar, maar heeft wel een ARKit-update gekregen voor betere augmented reality. Daarom toch een plekje in deze lijst.

Download Pokémon GO in de App Store (gratis)

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store

6. Beste van Apple

Apple Clips

Ook Apple lanceerde enkele nieuwe apps dit jaar. De leukste is Apple Clips. Met deze app maak en bewerk je korte video’s met een stapel handige functies. Zo gebruik je stickers, filters en emoji, plaats je bijpassende achtergrondmuziek en zet je spraak om in geschreven tekst. Een leuke toevoeging aan de App Store en je iOS-toestel.

beste ios-apps 2017

Lees ook: Haal alles uit Apple Clips met deze 5 praktische tips

Download Apple Clips in de App Store (gratis)

Clips

Apple

Gratis via App Store

Runner-up: Apple Support

Ook Apple Support is dit jaar toegevoegd in de App Store. Hoewel de app in 2016 al in Nederland te downloaden was, voegde Apple dit jaar in versie 1.1 pas de functie toe om een reparatie-afspraak te maken.

Lees ook: Zo dien je een kapot Apple-product in ter reparatie

Download Apple Support in de App Store (gratis)

Apple Support

Apple

Gratis via App Store

iPhoned-app

Wist je dat iPhoned dit jaar ook een eigen app heeft gelanceerd? Hier vind je alle artikelen van iPhoned in een handig leesbaar formaat. Download de iPhoned-app nu in de App Store.

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen