Ik ga op reis en ik neem mee: de 10 beste vakantie-apps voor je iPhone
Lars Paymans

Je koffer is gepakt, je iPhone is opgeladen en de tickets zijn uitgeprint. Bijna klaar om op vakantie te gaan, maar niet voordat je deze 10 vakantie-apps op je iPhone hebt geïnstalleerd.

Deze vakantie apps mag je niet missen

Je iPhone kan je beste hulp worden in het buitenland, als je er maar de juiste apps op installeert. In dit artikel zetten we onze favoriete vakantie-apps op een rij. Wil je meer handige iPhone-weetjes als je op vakantie gaat? Neem dan eens een kijkje naar ons achtergrondartikel over mobiel internet in het buitenland.

1. Google Maps

Google Maps is altijd nuttig als je ergens je weg niet weet, maar nu het makkelijker dan ooit is om offline kaarten te bewaren, is Google Maps als vakantie-app pas echt onmisbaar. Sla voordat je op vakantie gaat alvast even de kaart van je bestemming op, en je weet zeker dat je ook zonder internetverbinding niet zult verdwalen.

Google Maps

Google LLC

9 (1017 reviews)
Gratis via App Store

vakantie apps

2. Google Translate

Als je naar het buitenland gaat en je de taal niet spreekt, kan Google Translate je heel wat ongemakkelijke situaties besparen. Een handige vertaalfunctie benut de camera van je iPhone, zodat je bijvoorbeeld buitenlandse verkeersborden kunt vertalen. De app werkt ook offline, maar daarvoor moet je eerst wel even het talenpakket downloaden.

Google Translate

Google LLC

8 (98 reviews)
Gratis via App Store

3. Microsoft Translator

Als je een gesprek gaande wilt houden in een taal die je niet spreekt, is Microsoft Translator een van de handigere vakantie-apps dan die van Google. Deze app is namelijk ook beschikbaar op de Apple Watch, zodat je snel iets in kunt spreken en het zo automatisch laat vertalen. Door specifieke uitspraken te ‘Pinnen’ zijn ze altijd binnen handbereik. Handig voor standaard vragen als ‘Waar is het toilet?’ of ‘Hoe duur is dit?’.

Microsoft Translator

Microsoft Corporation

9 (25 reviews)
Gratis via App Store

4. App de Vakantiedokter

Er zijn weinig dingen vervelender dan ziek worden op vakantie, maar mocht het er toch van komen, dan is het fijn dat je een betrouwbare app op je iPhone heb staan. App de Vakantiedokter is gemaakt door het Zilveren Kruis en zit vol met handige tips. Zo kun je direct in contact komen met een medewerker om vragen te stellen. Ook handig: als je voordat je op vakantie gaat deze app al installeert, krijg je alvast info over gezondheidsrisico’s en mogelijke vaccinaties. Ook als je geen lid bent van het Zilveren Kruis kun je de app gewoon gratis downloaden en gebruiken.

App de Vakantiedokter

Zilveren Kruis

5 (9 reviews)
Gratis via App Store

5. Vakantiebieb

Ook dit jaar is de vakantiebieb weer geopend, een razend populaire app van de Bibliotheek. In de app staan dit jaar weer 60 e-books voor het hele gezin, die je van 1 juni tot en met 31 augustus kunt lezen. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek kun je deze grote collectie boeken gewoon lezen. Handig op je iPhone, maar helemaal fijn voor vakantiegangers die een iPad met zich meenemen op reis. Het enige wat je moet doen is boeken uitkiezen en vooraf even downloaden nadat je ingelogd bent.

VakantieBieb

Koninklijke Bibliotheek

7 (18 reviews)
Gratis via App Store

6. TripAdvisor

TripAdvisor is al jaren de app om snel een hotel, restaurant of bezienswaardigheden te vinden in je directe omgeving of op je vakantiebestemming. Omdat de app al zo lang bestaat, zijn er inmiddels talloze recensies van gebruikers toegevoegd, zodat je precies weet waar je wel en niet heen moet gaan. Met TripAdvisor kun je van iedere stad direct een lijst opvragen van de meest bijzondere, goedkope of goede eettentjes. Door dankzij deze app net even dat ene zijstraatje in te lopen kom je waarschijnlijk bij een restaurant terecht waar je anders nooit naartoe was gegaan.

→ Download TripAdvisor in de App Store (gratis)

TripAdvisor: Hotels, vluchten

TripAdvisor LLC

9 (514 reviews)
Gratis via App Store

7. Péago

Ga je op vakantie naar Frankrijk, dan mag de iOS-app Péago niet op je iPhone ontbreken. Deze app biedt een handige manier om geld te besparen op de Franse tolwegen. Péago geeft je de mogelijkheid om te besparen op het tolgeld, door je tussentijds op de juiste momenten af te laten slaan waardoor je niet tegen onnodig hoge kosten aanloopt.

Péago

Mufort B.V.

4 (1 reviews)
Gratis via App Store

8. Yahoo Weer

Deze stijlvolle weer-app van Yahoo heeft genoeg ruimte voor meerdere plaatsen tegelijk. Zo kun je snel het weer in jouw vakantiebestemming vergelijken met dat van Nederland. Leuk om familieleden en vrienden mee te confronteren als jij lekker op het strand zit en zij met een paraplu de deur uit moeten.

Yahoo Weer

Yahoo

7 (13 reviews)
Gratis via App Store

vakantie apps

9. DataMan

Als je een tijdelijke internetbundel voor het buitenland koopt, wil je hier waarschijnlijk zorgvuldig mee omgaan. Met DataMan kun je het formaat van je bundel instellen, en hoelang je hiermee wilt doen. Vervolgens zie je met een blik op je scherm (of de widget) welk percentage je al gebruikt hebt. Zo weet je zeker dat je niet na een dag alweer een extra bundel aan hoeft te schaffen.

DataMan Next

Johnny Ixe

9 (33 reviews)
€ 1,09 via App Store

10. Google Trips

Google Trips is de vakantie-app van Google. Als je diensten als Gmail en Google Maps gebruikt en een Google-account hebt, is dit de ultieme vakantie-app voor jou. Op basis van je mails en locaties stelt Google Trips namelijk op eigen houtje een profiel samen over jouw vakantiebestemming. Zo bewaart de app je tickets van het vliegtuig, de locatie van het hotel en geeft de app suggesties voor leuke evenementen en plaatsen om heen te gaan. Een absolute aanrader.

Google Trips – Plan Your Trip

Google LLC

10 (2 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.