Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Treinen door Europa? Dit kun je met de Interrail-app voor iPhone

Dennis de Vries
5 juli 2019, 11:04
2 min leestijd
Treinen door Europa? Dit kun je met de Interrail-app voor iPhone
Eurail/Interrail Rail Planner

Eurail/Interrail Rail Planner

Gratis

Heb jij voor deze zomer een Interrail-pas gekocht om door Europa te treinen? Dan is de Interrail iPhone-app onmisbaar. Dit is wat je er allemaal mee kunt.

Lees verder na de advertentie.

Uitgebreide reisplanner voor Interrail

Met een Interrail-pas kun je door heel Europa met de trein reizen. De pas is in veel Europese landen en op veel treinnetwerken gewoon geldig, wat het gemakkelijk maakt om van stad naar stad te trekken. De bijbehorende iPhone-app maakt dat nog net iets gemakkelijker.

Onmisbare functie in de Interrail-app is de reisplanner. Hiermee vind je razendsnel de treinverbinding die jou brengt waar je moet zijn. De reis wordt overzichtelijk weergegeven in een lijst, met vertrek- en aankomsttijden. Je kunt ook voor een kaartweergave kiezen, waarbij je jouw route door het land ziet weergegeven.

Interrail iphone app screenshots

Offline te gebruiken

De reisplanner biedt ook enkele handige filters die specifiek zijn voor reizigers met een Interrail-pas. Zo kun je bij het zoeken van een treinreis kiezen voor treinen die géén reservering nodig hebben, zodat je gewoon kunt instappen. Ook kun je ervoor kiezen om treinvervoerders die geen Interrail accepteren uit te sluiten. De hele routeplanner is overigens offline te gebruiken, waardoor je ook zonder bereik je trip kunt uitstippelen.

Als je een treinreis hebt gevonden die past in je schema, dan sla je ‘m met één tik op in het ‘My Trip’ gedeelte van de app. Daar worden al je opgeslagen reizen verzameld, kun je de complete route op een kaart bekijken en kun je aanvinken of je al bent ingecheckt. Als het nodig is om een zitplaats te reserveren, dan linkt de app direct naar de juiste webpagina van de vervoerder, zodat je dat meteen kunt regelen.

Veel extra informatie

Interrail iphone app extra info

Daarnaast biedt de app enorm veel informatie over je Interrail-pas. Zo kun je per land lezen welke voordelen het allemaal biedt. Dat gaat vaak een stuk verder dan alleen treinen in ‘s lands grootste spoorvervoerder. In alle landen krijg je ook korting op andere vormen van vervoer, zoals overtochten met de boot. Daarnaast kun je besparen op activiteiten en geven in veel landen hotelketens korting als je een Interrail-kaart hebt.

Ook geeft de app overzichtelijk per land aan welke voorwaarden er aan je Interrail-pas zitten. Waar in Europa je dus ook reist, je kunt altijd snel checken of een bepaalde vervoerder meedoet aan Interrail. Verder vind je veel praktische informatie over reizen in de verschillende landen. Van de locatie van kluisjes op treinstations tot busvervoer naar de grote luchthavens.

Eurail/Interrail Rail Planner

Eurail B.V.

Gratis via App Store

Maandthema Vakantie op iPhoned

De Interrail-app is niet de enige app die je voor je reis door Europa op je iPhone wilt zetten. Deze hele maand lichten we handige reis-apps uit. Bijvoorbeeld de beste apps om offline te navigeren, zodra je ergens de trein uitstapt. Ook deze 9 vakantie-apps mogen niet ontbreken op je smartphone. Check ook voor je heel Europa doorkruist hoe het nou ook alweer zat met roaming in het buitenland.

Lees meer in ons maandthema

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu