Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Zo wordt je iPhone jouw reisgids: uit eten en bezienswaardigheden

Erwin Vogelaar
24 juli 2018, 19:34
4 min leestijd
Zo wordt je iPhone jouw reisgids: uit eten en bezienswaardigheden

Vergeet deze vakantie je smartphone niet mee te nemen, want je iPhone verandert met enkele apps in een ideale reisgids. iPhoned zet deze apps voor je op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

De iPhone-reisgids: apps voor een goede vakantie

Op vakantie nemen velen een fijn vakantieboek mee vol tips met interessante locaties of restaurants. Deze boekjes bevatten veel informatie, maar raken ook razendsnel verouderd. Met de juiste apps vind je veel meer informatie, inclusief recensies van meerdere mensen. We bespreken een aantal apps waarin de tofste tips vindt. Fijne vakantie!

1. Foursquare City Guide

Ken je Foursquare nog? De hoogtijdagen van deze app zijn inmiddels voorbij, al is het nog een uitstekende app om steden te ontdekken. Foursquare zit tot de nok toe gevuld met reviews van gebruikers, die aanraden waar je het beste kunt eten, winkelen of cultuur opsnuiven.

iphone reisgids

Door het gebruik van de app leert Foursquare je steeds beter kennen en geeft de app tips over zaken die je waarschijnlijk leuk vindt. Je krijgt zelfs berichtjes als Foursquare denkt dat er iets in de buurt goed bij je past. Fijn aan deze app is dat je ook vrij specifieke zoekopdrachten kunt invullen.

Foursquare City Guide

Foursquare Labs, Inc.

Gratis via App Store

2. Guides by Lonely Planet

Lonely Planet is een gevestigde naam als het gaat om reisgidsen, maar ook de app kan er wat van. In dit geval lees je niet allerlei recensies van gebruikers, maar zeggen de schrijvers van Lonely Planet waar je het beste heen kunt gaan. De app ziet er fantastisch uit, met onder andere mooie foto’s en duidelijke teksten.

De tips zijn te filteren tussen zien, eten, slapen, shoppen, drinken en spelen. In die laatste categorie moet je denken aan bijvoorbeeld een locatie voor live muziek of een bioscoop. Fijn is dat de steden ook zijn te downloaden voor offline gebruik.

Guides by Lonely Planet

Lonely Planet Global, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

3. Tripso

Triposo is een fijne app om een stad te ontdekken. Deze applicatie verzamelt namelijk informatie van allerlei andere plekken, om die te combineren tot een aantrekkelijke stadsgids. Niet alleen met deals voor bijvoorbeeld hotels, maar ook tips voor restaurants en bezienswaardigheden. Je leert in de app tevens over de geschiedenis van de stad, wat voor actuele festivals er gaande zijn, hoe openbaar vervoer werkt en waar je de was kunt doen. De app heeft een handige offlinefunctie, voor als je onderweg geen internet hebt.

iphone reisgids

Triposo

Triposo Inc

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

4. City Maps 2Go Offline Maps

City Maps 2Go is naast Google Maps een gewaardeerde kaarten-app. Fijn is dat de applicatie volledig offline werkt. Naast de kaarten biedt de app ook tips over bijvoorbeeld hotels, restaurants en hotels. Er is een gratis versie en een betaalde Pro-variant beschikbaar zonder advertenties en met onbeperkte kaarten.

CityMaps2Go – Offline Maps

Kulemba GmbH

Gratis via App Store

CityMaps2Go Pro Offline Maps

Kulemba GmbH

€ 12,99 via App Store

5. Withlocals

Je kunt afgaan op de tips van professionals en van andere reizigers, maar ook op die van de lokale bevolking. Deze ‘locals’ kennen hun stad toch het beste. Met Withlocals kun je aan de hand van lokale tips op pad in verschillende Europese en Aziatische steden. Via de app is het tevens makkelijk om te chatten met de locals, om vragen te stellen of eventueel nieuwe vrienden te maken.

Withlocals

Withlocals B.V.

Gratis via App Store

6. AroundMe

Sta je ergens en wil je gewoonweg weten wat er om je heen te doen of te zien is? Check dan de app AroundMe. In de app zoek je heel makkelijk naar een pinautomaat, kroeg, koffietent, supermarkt, concert enzovoort. De app biedt een flinke waslijst aan locaties om in je omgeving te vinden, dus je vindt ongetwijfeld wat je zoekt. Ook kijk je met de ‘Nearby’-optie gewoon wat er dichtbij is. De app is gratis te gebruiken, maar voor 3,49 euro haal je de de advertenties weg.

AroundMe

Flying Code Ltd

Gratis via App Store

7. Spotted by Locals

Ook in Spotted by Locals draait alles om tips van de lokale bevolking. Een stad koop je voor 4,49 euro. Je krijgt dan tips van locals en de mogelijkheid om kaarten en de tips te downloaden voor offline gebruik. Twijfel je nog? Dan zijn de tips ook via de website te bekijken.

Spotted by Locals travel guide

Spotted B.V.

Gratis via App Store

Hoe zit het met roaming?

Biedt een app geen offline-optie? Geen nood, want op vakantie kun je via roaming gewoon internetten op je iPhone. Hoe zit dat ook alweer? Lees onze opfriscursus met een simpele roaming uitleg.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu