Op vakantie met een iPhone of iPad: 7 kinder-apps voor op de achterbank

Erwin Vogelaar
13 juli 2018, 19:31
3 min leestijd
Op vakantie met een iPhone of iPad: 7 kinder-apps voor op de achterbank

De rit naar het vakantieadres kan lang duren, maar met de juiste apps en games vermaakt iedereen zich. Wij zetten de beste apps voor op de achterbank op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Vakantie apps voor kinderen op de achterbank

De tijd dat kinderen zich op de achterbank, of in het vliegtuig, onderweg naar vakantie moeten vervelen, is met de smartphone echt voorbij. Met de juiste apps heb je geen kind meer aan ze. Vergeet natuurlijk niet een goede powerbank mee te nemen, zodat de iPhone of iPad daadwerkelijk de hele reis meegaat. Ook oordopjes zijn aan te raden, zodat niet de hele auto hoeft mee te genieten van de geluiden.

Wil je liever dat je jongste kinderen iets opsteken tijdens de reis? Dan hebben we daar ook een overzicht voor. Bekijk de 7 beste gratis educatie-apps voor jonge kinderen.

vakantie apps kinderen

1. Hidden Folks

In Hidden Folks kun je in verschillende grote plaatjes zoeken naar poppetjes en voorwerpen. Ondanks het gebrek aan kleur is de game een vrolijke boel vol geluidjes en bewegende figuurtjes. Je ontdekt constant nieuwe dingen. Deze game is ook leuk om samen te spelen op de achterbank, omdat je met elkaar naar de plaatjes kunt staren en op de tekeningen tikt, op zoek naar de oplossing.

Hidden Folks

Adriaan de Jongh

€ 5,99 via App Store

2. Netflix

Voor het kijken van series en films is Netflix een uitstekende optie. De videodienst heeft talloze series voor kinderen in verschillende leeftijden. Door de handige mogelijkheid om series en films te downloaden, zijn ze ook te kijken zonder internetverbinding, of het verspelen van een dure databundel.

Lees ook: 6 tips om rekening mee te houden bij Netflix-downloads

Netflix

Netflix, Inc.

Gratis via App Store
vakantie apps kinderen

3. MineCraft

Er staan een hoop toffe games in de App Store voor eindeloos speelplezier. Geen enkele game biedt echter zoveel ruimte om gewoonweg te spelen als MineCraft. Hoewel je zonder internet uiteraard geen multiplayer kunt spelen, biedt de game ook offline genoeg mogelijkheden om avonturen te beleven en de mooiste dingen te bouwen.

Minecraft

Mojang

€ 7,99 via App Store

4. NPO Zappelin

Voor kinderen in de leeftijd van 2 tot zes jaar is er de app van NPO Zappelin. Met deze app kunnen kids verschillende vermakelijke dingen doen. Zo zijn er tekeningen te maken, verhaaltjes te lezen en zelfs liedjes te zingen. Het is wel handig om de verschillende onderdelen eerst offline beschikbaar te maken. Daarvoor ga je in de app langs de verschillende onderdelen en tik je erop. Zodra een afbeelding duidelijk zichtbaar is, is het onderliggende onderdeel offline beschikbaar.

NPO Zappelin

Stichting Nederlandse Publieke Omroep

Gratis via App Store

5. Threes

Deze game is al iets ouder, maar nog steeds ijzersterk. Als je eenmaal bezig bent is het zo uren later en ben je in Frankrijk of waar je ook heen rijdt. In de game is het je doel om door het verschuiven van blokjes met cijfertjes die zich verdubbelen, een zo hoog mogelijke score te krijgen.

Threes!

Sirvo LLC

€ 6,99 via App Store

6. Pixel Art – Kleur met nummers

Onderweg kan het lastig zijn om rechte lijnen te tekenen. Daarom is Pixel Art handig, omdat je blokjes moet inkleuren. De app heeft een proefperiode van drie dagen. Het is dus slim om die bijvoorbeeld een dag voor vertrek te activeren. Vergeet het abonnement niet stop te zetten, want dat kost 7,99 per week.

Pixel Art - Kleuren op nummer

Easybrain

Gratis via App Store

7. Kleurboek voor mij

Op zoek naar wat complexere en mooiere tekeningen om in te kleuren? Dan moet je bij Kleurboek voor mij zijn. Deze app is ook leuk voor de wat oudere kinderen en nog oudere mensen. Deze app heeft een proefperiode van zeven dagen en daarna wordt er ook een abonnement gestart. Let hier goed op en stop het abonnement als je de app niet meer wil gebruiken.

Kleurboek voor mij en Mandala

Apalon Apps

Gratis via App Store

Zo stop je abonnementen

Wil je een abonnement stopzetten, omdat je bijvoorbeeld een proefperiode bent aangegaan, of als de app niet meer wordt gebruikt? Ga dan naar ‘Instellingen > iTunes Store en App Store > Apple ID > Toon Apple ID > Abonnementen’.

Lees ook onze andere artikelen in onze vakantiegids

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu