Tip: Zo maakt WhatsApp automatisch backups van jouw chats

Michel van 't Klaphek
17 april 2021, 11:09
2 min leestijd
Tip: Zo maakt WhatsApp automatisch backups van jouw chats

Waarschijnlijk deel je van alles op WhatsApp, maar bewaar je het ook allemaal? In dit artikel leggen we uit hoe je een WhatsApp-backup maakt zodat je persoonlijke chats, foto’s en video’s niet zomaar verloren gaan.

Lees verder na de advertentie.

Een WhatsApp-backup maken doe je zo

WhatsApp is een van de populairste apps ooit. Zonder dat je het goed en wel doorhebt deel je waarschijnlijk je hele hebben en houwen met familie, vrienden en kennissen. Het is dan ook een kleine ramp wanneer je alle dierbare chats, foto’s en video’s ineens kwijtraakt, bijvoorbeeld omdat je telefoon wordt gestolen. Dat gedoe voorkom je door regelmatig een reservekopie te maken.

Zo maak je een WhatsApp-backup op je iPhone:

  1. Open WhatsApp op je toestel;
  2. Ga rechtsonder naar ‘Instellingen’ en kies ‘Chats’;
  3. Tik op ‘Reservekopie’ en druk op de blauwe knop.

Er wordt nu een backup van al je WhatsApp-bestanden gemaakt. Deze reservekopie bevat onder meer chats, gedeelde foto’s en video’s. De backup wordt naar iCloud geüpload. Dat is fijn, want op die manier staan al je persoonlijke gegevens veilig in de cloud van Apple, ook wanneer je je iPhone kwijtraakt.

In hetzelfde instellingenmenu kun je ook een schema maken. Zo hoef je niet handmatig reservekopieën te maken, maar maakt WhatsApp eens in de zoveel tijd uit zichzelf een backup. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dagelijks een reservekopie te maken. Op die manier ben je niet ineens al je recente gesprekken kwijt wanneer je telefoon gestolen wordt.

whatsapp backup maken screen

Lukt het niet om een dagelijkse WhatsApp-backup te maken? Controleer dan eerst of de groene chat-app wel toestemming heeft om bestanden aan je iCloud toe te voegen. Dit check je door in de Instellingen-app bovenaan op je naam te tikken. Kies vervolgens ‘iCloud’, scrol naar beneden en zorg ervoor dat de schakelaar achter WhatsApp groen kleurt.

Haal alles uit WhatsApp

Een appje versturen kan iedereen, maar WhatsApp zit boordevol handige trucjes die misschien niet bij iedereen bekend zijn. In ons overzicht van minder bekende WhatsApp-functies zetten we deze tips & tricks op een rijtje.

6 handige WhatsApp-functies die je (vast) nog niet kende

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu