Tip: alleen offline beschikbare muziek tonen in de Muziek-app

10 augustus 2015, 19:11
1 min leestijd
Tip: alleen offline beschikbare muziek tonen in de Muziek-app

Wil je in de Muziek-app van iOS 8.4 alleen de liedjes zien die je lokaal hebt opgeslagen, dan kan het even zoeken zijn hoe je dit doet. We laten je zien hoe je in de app alleen offline beschikbare muziek kunt tonen.

Lees verder na de advertentie.

Zo toon je alleen offline beschikbare muziek

Muziek in iOS 8.4 is dankzij Apple Music een flinke verbetering ten opzichte van zijn voorganger, maar de app is wel wat ingewikkelder. Zo worden onder het tabblad ‘Mijn muziek’ al je favoriete artiesten, albums en nummers opgeslagen, wat naarmate je de app meer gebruikt wat onoverzichtelijk wordt.

offline beschikbare muziek

Ga je de deur uit en wil je niet gebruikmaken van je mobiele dataverbinding door met Apple Music te streamen, dan is het handig om overzicht te hebben van alle muziek die lokaal is opgeslagen. Met een simpele optie kun je dit instellen, en in de stappen hieronder leggen we het uit.

  1. Open de nieuwe Muziek-app en tik rechtsonder op ‘Mijn muziek’;
  2. Je ziet nu al jouw muziek. Om de Muziek-app alleen offline beschikbare muziek te laten tonen, dien je in het midden op ‘Artiesten’ te tikken;
  3. Schakel hierna de optie ‘Offline beschikbare muziek’ in om het proces te voltooien.

Hierna wordt alle offline beschikbare muziek doorzocht en uit je muziekbibliotheek gefilterd. Dit gebeurt ook wanneer je je iPhone in de vliegtuigmodus zet, omdat je dan geen 3G/4G- of wifi-verbinding hebt. De functie werkt echter niet met je opgeslagen afspeellijsten.

→ In 4 stappen offline naar Apple Music luisteren.

Lees meer over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu