In 4 stappen offline naar Apple Music luisteren

Rutger Otto
7 juli 2018, 13:14
2 min leestijd
In 4 stappen offline naar Apple Music luisteren

Apple Music biedt 30 miljoen nummers om te streamen, maar ook zonder data te verbruiken kun je muziek luisteren. In dit artikel lees je hoe je liedjes en afspeellijsten offline beschikbaar maakt.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music offline luisteren

Met een paar tikken op het scherm heb je toegang tot ruim 30 miljoen nummers. Handig, maar niet zo prettig voor je databundel als je niet op wifi zit. Ook voor mensen met een kleinere databundel is het vaak beter om niet teveel te streamen. Voor je het weet zijn je MB’s op en moet je bijbetalen om op normale snelheid te kunnen blijven internetten.

Apple Music biedt – net als andere streamingdiensten – een oplossing. Als je een abonnement op Apple Music hebt en de iCloud-muziekbibliotheek (via ‘Instellingen > Muziek > iCloud-muziekbibliotheek’) hebt ingeschakeld, kun je elk liedje downloaden wat je maar wilt en er op elk moment naar luisteren, zonder data te verbruiken. De nummers of afspeellijsten kun je natuurlijk het beste via wifi binnenhalen.

Nummers of albums offline beschikbaar maken

apple music offline

Volg deze vier stappen om nummers (of complete albums) te downloaden:

  1. Open de Muziek-app;
  2. Zoek het nummer of het album dat je wil downloaden;
  3. Tik naast het nummer of het album op de Meer-knop (drie stippen);
  4. Kies ‘Maak offline beschikbaar’.

Op deze manier kun je ook muziek van afspeellijsten offline opslaan. Onder de titel van de afspeellijst kies je dan voor de Meer-knop en ‘Maak offline beschikbaar’.

Offline nummers beheren

Wil je muziek bekijken die je hebt gedownload, dan kan dat door naar Mijn Muziek te gaan in de Muziek-app. Daar vind je waarschijnlijk een kopje met ‘Onlangs toegevoegd’, maar daaronder staat ook een knop om muziek te sorteren. Waarschijnlijk staat er ‘Artiesten’ of ‘Albums’ met een pijltje naar beneden ernaast. Tik daarop en kies ‘Toon offline beschikbare muziek’. Alleen die muziek blijft dan over.

Lees meer over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu