Spotify of Apple Music? 5 redenen om te kiezen voor Apple

Yannick Chalkiopoulos
21 mei 2024, 14:30
5 min leestijd
Spotify of Apple Music? 5 redenen om te kiezen voor Apple

Twijfel je nog of je een abonnement op Spotify of Apple Music wilt? Om deze vijf redenen wil je overstappen naar een Apple Music-abonnement.

Lees verder na de advertentie.

Apples muziekdienst heeft flinke uitbreiding gehad

In 2015 werd Apple Music gelanceerd, Apples eigen muziekdienst. De dienst is een directe concurrent van andere muziekdiensten zoals Spotify en YouTube Music. Sinds de introductie van Apple Music heeft de muziekdienst een flink aantal nieuwe functies gekregen, zo kun je inmiddels karaoke zingen met Apple Music en is Apple Music Classical gelanceerd.

Met al deze functies is Apple Music nu een geduchte concurrent van Spotify. Twijfel je nog of je een abonnement op Apple Music wilt afsluiten? Na het lezen van de volgende vijf redenen is die keuze makkelijk gemaakt. Dit is waarom Apple Music beter is dan Spotify!

apple music

1. Apple Music Classical zit gratis in het abonnement

Op 28 maart 2023 is Apple Music Classical gelanceerd, een muziekdienst speciaal bedoeld voor het streamen van klassieke muziek. In totaal staan er ruim 5 miljoen klassieke nummers in de app en die kun je beluisteren in de hoogste geluidskwaliteit (tot 192 kHz/24-bit Hi-Res Lossless).

Je krijgt Apple Music Classical helemaal gratis bij je Apple Music-abonnement. Bij Spotify ontbreekt deze functie nog, waardoor Apple Music net iets aantrekkelijker is. Ben je bijvoorbeeld fan van bepaalde klassieke filmmuziek, zoals van Harry Potter? Dan is Apple Music de beste keuze voor jou.

apple music

2. Meer achtergrondinformatie beschikbaar in Apple Music

Ben je benieuwd naar het verhaal achter een nummer? Of naar meer achtergrondinformatie over de artiest? Dan ben je bij Apples muziekdienst aan het juiste adres. In Apple Music heb je namelijk de mogelijkheid om meer informatie over jouw favoriete album of je favoriete artiest te lezen. In Spotify heb je deze mogelijkheid vaak niet of slechts beperkt.

Lees ook: Apple Music staat in de Microsoft Store van Windows

Je vraagt de achtergrondinformatie in Apple Music op door op een album te tikken. Daar krijg je een beschrijving te zien die het nummer of album in context zet en informatie over de artiest geeft. Enorm handig als je niet alleen naar de muziek wilt luisteren, maar ook benieuwd bent waar het nummer over gaat.

3. Spotify is moeilijker te bedienen

In Apple Music zie je nieuwe muziek, oude nummers die je leuk vindt en gerelateerde artiesten allemaal in één oogopslag op het beginscherm. Dit is bij Spotify tegenwoordig niet meer het geval.

Het ontwerp van Spotify heeft iets weg van TikTok en is niet erg overzichtelijk. Als je liever een geordend beginscherm hebt, is Apple Music een betere keuze dan Spotify.

interface

4. Karaoke meezingen: liever met Apple Music of Spotify?

Spotify geeft bij een groot aantal nummers de optie om de songtekst in beeld te brengen, zodat je precies weet wat de artiest precies zingt. Met de lyrics is het bovendien makkelijk om mee te zingen met jouw favoriete nummers, zo is Spotify ideaal om bijvoorbeeld in te zetten tijdens een karaoke-avond!

Lees ook: Apple Music Sing is beschikbaar – dit zijn de allerleukste playlists

Voor dat laatste is Apple Music misschien wel nóg geschikter dan Spotify. Naast de songtekst heeft Apple Music namelijk een echte karaokefunctie, ook wel Apple Music Sing. Met deze functie hoor je alleen nog de achtergrondmuziek van een nummer, zonder de zang van de artiest. Met de tekst van het nummer in beeld vorm dit de perfecte basis voor een avondje keihard meezingen.

Spotify of Apple Music

5. Apple Music: betere geluidskwaliteit door Lossless Audio

En last but not least: Apple Music heeft een betere geluidskwaliteit dan Spotify. Apple heeft in 2021 Lossless Audio geïntroduceerd bij Apple Music. Lossless Audio is een speciaal soort muziekbestand waarin geen details verloren zijn gegaan. Normaal gesproken wordt er namelijk een verkleinde versie van de opname gebruikt op streamingdiensten, zodat deze minder opslag vereist en minder data verbruikt.

Bij Spotify luister je naar muziek in 320 kbps bij een Premium-abonnement. Bij Apple Music is het standaard iets minder: 256 kpbs. Maar met Lossless heb je alsnog een veel hogere geluidskwaliteit bij Apple Music. Wil je je favoriete muziek dus in de beste kwaliteit luisteren, dan moet je bij Apple Music zijn.

mix apple music

Prijzen Apple Music en Spotify nagenoeg gelijk

Als je kijkt naar de abonnementen, zijn Spotify en Apple Music gelijk aan elkaar. Als individu betaal je nu 10,99 euro voor Spotify. Een individueel abonnement op Apple Music krijg je eveneens voor 10,99 euro per maand.

Ook de rest van de prijzen zijn bij Spotify precies hetzelfde als bij Apple Music. Met een heel gezin betaal je voor Spotify 17,99 euro. Bij Apple Music betaal je als gezin 16,99 euro. Als student betaal je bij Spotify 5,99 euro en dat is net zo duur als bij Apple Music. Spotify heeft wel een klein voordeel, daar kun je namelijk een account voor twee personen nemen. Je betaalt dan 14,99 euro per maand.

Gratis Apple Music

Heb je nog nooit een abonnement op Apple Music gehad? Dan kun je gebruikmaken van een gratis proefperiode van een maand. Bij aankoop van enkele muziekgerelateerde Apple-producten krijg je bovendien zes maanden lang gratis Apple Music. Bijvoorbeeld als je nieuwe AirPods koopt. 

Lees ook: Dit maakt het geluid van de AirPods Pro 2 zó goed

Ben je nog op zoek naar nieuwe AirPods? De AirPods Pro 2 zijn op dit moment goedkoper dan ooit en hebben een ontzettend goede geluidskwaliteit. Zo luister je straks in de beste kwaliteit naar jouw favoriete muziek! Vind je de AirPods Pro 2 aan de dure kant, dan heb je voor minder geld al snel de AirPods 3. Check voor de beste prijzen vooral even onze prijsvergelijker:

Apple AirPods Pro 2 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 228,95

Bekijk prijzen

Apple AirPods 3 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 174,95

Bekijk prijzen

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron: Macworld
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu