Zo doe je dat: een iPhone-simkaart plaatsen of vervangen
Lars Paymans

Net een nieuwe iPhone uit de verpakking gehaald, maar geen idee hoe de iPhone simkaart plaatsen gaat? In deze tip laten we je precies zien hoe dat moet, zodat je snel aan de slag kunt met je nieuwe toestel!

iPhone-simkaart plaatsen: dit heb je nodig

Om de simkaart te plaatsen of vervangen heb je een simkaart-verwijdertool nodig. Deze wordt altijd meegeleverd met een nieuwe iPhone en zit aan de achterkant van het instructieboekje verwerkt. Heb je deze niet bij de hand, dan is er ook genoeg keukengereedschap om het laatje voor de simkaart te verwijderen. Gebruik bijvoorbeeld het uiteinde van een paperclip, of een punaise.

iPhone simkaart

Welke simkaart heb ik nodig?

De simkaart die je van je provider ontvangt, heeft verschillende formaten. Gelukkig kun je bij de iPhone in bijna alle vallen de kleinste, nano-simkaart gebruiken. De iPhone 4 en iPhone 4S werken met een micro-simkaart, terwijl Apple vanaf de iPhone 5 heeft gekozen voor nano-sim. Ook de nieuwere modellen, zoals de iPhone X, werken met een nano-simkaart.

iphone simkaart plaatsen

Zo plaats je een iPhone simkaart in 4 stappen

  1. Pak je iPhone en zoek het simkaartslot. Deze zit vanaf de iPhone 4 aan de rechter zijkant van het toestel;
  2. Druk het puntje van de simkaart verwijdertool in het gaatje van de simkaartslot. Duw stevig, maar niet te hard;
  3. Het simkaartslot springt uit de iPhone. Haal deze eruit en plaats de nieuwe simkaart er in;
  4. Druk het slot met de simkaart terug in je iPhone en duw het even aan.

Tip: Het is niet per se nodig om je iPhone uit te schakelen om de simkaart te plaatsen of vervangen.

Nu de simkaart is geplaatst kun je de iPhone weer aanzetten. Staat de iPhone nog aan, dan verschijnt er een melding op je scherm dat de simkaart is vergrendeld. Vul vervolgens de code van je simkaart in, daarna gaat je iPhone op zoek naar een signaal en kun je binnen een paar seconden bellen en gebeld worden.

Simcontacten importeren op je iPhone: zo doe je dat

Simkaart plaatsen in de iPhone 3G(S)

iPhone simkaart plaatsenBij de eerste generatie iPhones, de iPhone 3G en iPhone 3GS, zit het laatje voor de simkaart aan de bovenkant, tussen de powerknop en de hoofdtelefoonaansluiting.

Het vervangen van de simkaart verloopt echter hetzelfde: druk de punaise of paperclip in het gaatje en de simkaarttray schuift er automatisch uit. De iPhone-simkaart plaatsen is vervolgens een peulenschil.

→ Nog geen iPhone? Check ons overzicht en vind de goedkoopste iPhone van dit moment!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.