Zo doe je dat: een iPhone simkaart plaatsen of vervangen
Gijs Ettes

Net de nieuwste iPhone uit de verpakking gehaald, maar geen idee hoe de iPhone simkaart plaatsen gaat? In deze tip laten we je precies zien hoe dat moet, zodat je snel aan de slag kunt met je nieuwe toestel!

iPhone simkaart plaatsen in beeld

Geen zin om de geschreven stappen te doorlopen? Check dan onderstaande uitlegvideo.

Simcontacten importeren op je iPhone: zo doe je dat

iPhone simkaart plaatsen: dit heb je nodig

Om de simkaart te plaatsen of te vervangen heb je een simkaart verwijdertool nodig, die meestal meegeleverd wordt met de iPhone. Gelukkig is er ook genoeg keukengereedschap om het laatje voor de simkaart te verwijderen. Gebruik bijvoorbeeld het uiteinde van een paperclip of een punaise.

Het laatje waar de simkaart in zit, vind je bij verschillende modellen op verschillende plekken. Let wel op: de iPhone 4 en iPhone 4S werken met een micro-simkaart, terwijl Apple vanaf de iPhone 5 heeft gekozen voor nano-sim. Ook de nieuwere modellen, zoals de iPhone 7 (Plus), werken met een een nano-simkaart. Heb jij een grotere simkaart (zie hieronder), dan kun je bij de meeste telefoonwinkels gratis terecht om de simkaart te laten bijknippen voor gebruik met jouw iPhone.

iPhone simkaart

Simkaart plaatsen in de iPhone 4(S), iPhone 5(S/C) en later

iPhone simkaart plaatsenBij de iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C en iPhone 5S zit het laatje voor de simkaart aan de rechter zijkant. De afbeelding rechts toont hoe deze eruitziet. Ook bij de nieuwere modellen zit het slot aan de rechter zijkant.

Zoals je ziet heeft het laatje een klein gaatje waarin de tool, paperclip of punaise precies past. Druk de tool hier stevig in en het laatje komt uit het toestel geschoven. De simkaart kan dan geplaatst of vervangen worden en het laatje plaats je gemakkelijk zonder tool terug. Het is niet per se nodig om je iPhone uit te schakelen om de simkaart te plaatsen of vervangen.

Simkaart plaatsen in de iPhone 3G(S)

iPhone simkaart plaatsenBij de eerste generatie iPhones, de iPhone 3G en iPhone 3GS, zit het laatje voor de simkaart aan de bovenkant, tussen de powerknop en de hoofdtelefoonaansluiting.

Het vervangen van de simkaart verloopt echter hetzelfde: druk de punaise of paperclip in het gaatje en de simkaarttray schuift er automatisch uit. De iPhone simkaart plaatsen is vervolgens een peulenschil.

→ Nog geen iPhone? Check ons overzicht en vind de goedkoopste iPhone van dit moment!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.