Tip: Verberg plaatjes in de Foto’s-app in 5 stappen
Rutger Otto

Heb je foto’s die je wel wilt bewaren, maar die niet in de fotobibliotheek te zien moeten zijn? Je kunt ervoor kiezen om ze te verbergen, in dit artikel leggen we uit hoe.

iPhone foto’s verbergen

De Foto’s-app is een handige verzamelplek voor al je foto’s op de iPhone. Maar misschien staan er plaatjes tussen die het overzicht vertroebelen, of plaatjes waarvan je niet wilt dat ze opduiken als je iemand anders jouw foto’s laat zien. Wat je reden dan ook is, het is mogelijk om de afbeeldingen te verbergen. Ze blijven dan wel op je iPhone staan, maar je ziet ze niet meer in het algemene overzicht van de Foto’s-app.

Als je een foto verbergt, dan zal hij niet meer te zien zijn in ‘Momenten’, ‘Sets’ en ‘Jaren’. Het plaatje is dan nog wel terug te vinden in ‘Albums’. Hij komt dan in een mapje te staan dat ‘Verborgen’ heet. Die map krijgt geen preview van de foto’s die erin staan, zoals andere mapjes dat wel hebben.

Zo werkt het

Foto’s verbergen doe je door deze vijf stappen te volgen:

  1. Open de Foto’s-app;
  2. Tik rechtsboven op ‘Selecteer’ en kies de foto’s die je wilt verbergen;
  3. Kies de deelknop linksonder in beeld;
  4. Tik in de onderste rij icoontjes op ‘Verberg’;
  5. Geef goedkeuring om te verbergen en ze zijn weg.

Verborgen foto’s ongedaan maken

Wil je foto’s die je hebt verborgen weer terugzetten naar de algemene Foto’s-map, bijvoorbeeld omdat je per ongeluk iets hebt aangetikt, dan kan dat. Daarvoor volg je deze stappen:

  1. Open de Foto’s-app;
  2. Ga naar ‘Albums’ (onder in beeld);
  3. Kies het mapje ‘Verborgen’;
  4. Tik op ‘Selecteer’ en vink de foto’s aan die je terug wilt zetten;
  5. Tik op de deelknop en kies ‘Hef verbergen op’.

Ook interessant:

→ Of check de iPhone-tippagina voor meer tips & tricks!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.