Tip: Zo check je of je iPhone-accu aan vervanging toe is

21 december 2017, 11:19
2 min leestijd
Tip: Zo check je of je iPhone-accu aan vervanging toe is

Apple bevestigt dat de prestaties van iPhones worden afgezwakt om oudere accu’s te besparen. Maar hoe is het met de accu in jouw iPhone gesteld? We leggen uit hoe je dit controleert.

Lees verder na de advertentie.

De iPhone-accu gezondheid checken: zo doe je dat

Om te zorgen dat een oude iPhone niet continu uitvalt, schroeft Apple de prestaties terug. Dat levert jou een iPhone op die het gewoon blijft doen, maar wel iets trager is dan je gewend bent. Apple laat via onderstaande methode in iOS weten als je accu onderhoud nodig heeft, maar geeft dit pas erg laat aan.

Lees ook: Je iPhone batterijstatus controleren: zo doe je dat in 3 stappen

Dat is vervelend, want zo weet je niet of je iPhone het begint te begeven, of je accu simpelweg de oorzaak van het probleem is. Gelukkig maar dat er een handige gratis app in de App Store staat die de gezondheid van de accu checkt. Deze ‘Battery Life’-app werkt als volgt:

iphone accu gezondheid

iPhone accuslijtage testen met Battery Life

  1. Download de Battery Life-app in de App Store (link);
  2. Open de app, het slijtage-niveau wordt direct berekend;
  3. Kijk na afloop naar het percentage van slijtage en de kleur van je scherm: groen is goed, oranje is middelmatig en rood staat voor hoge slijtage;
  4. Tik op het menu en ‘Ruwe gegevens’ om de capaciteit van je accu te bekijken.

Een nieuwe accu voor 89 euro

Blijkt na het uitvoeren van bovenstaande stappen dat de accu van je iPhone zijn beste tijd heeft gehad? Dan kun je overwegen om de batterij te vervangen. Hierdoor gaat je iPhone niet alleen langer mee, je brengt ook de prestaties weer terug naar het oude niveau.

Apple vraagt 89 euro om een accu van je iPhone te vervangen. Het enige wat jij hoeft te doen is het toestel bij een Apple Store inleveren, waarna het personeel het van je overneemt. Deze optie zal voor de meeste gebruikers de beste zijn, omdat je hierdoor niet zelf je iPhone los hoeft te schroeven.

Wil je toch zelfstandig de accu vervangen, dan raden we je aan om eens een kijkje te nemen op iFixit. Deze website heeft uitgebreide gidsen, die je stap voor stap door het proces heen leiden. Ook verkopen ze handige setjes met alle benodigdheden.

Houd rekening met de risico’s

Op deze manier je accu vervangen is als alles goed gaat goedkoper, al loop je natuurlijk wel het risico dat je onherstelbare schade aan het toestel aanricht op deze manier. Zo moet je bij de iPhone 7 rekening houden met speciale onderdelen die de waterdichtheid van het toestel garanderen. We raden dan ook aan om je iPhone gewoon naar Apple te brengen om deze klus te klaren. Want een accu laten vervangen voor een paar tientjes is altijd nog goedkoper dan een hele nieuwe iPhone kopen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu